Døgnrapporten i Nykøbing Sj: mandag den 27. december

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Juledagenes anmeldelser vedrørende (periode 23/12 – 27/12-2021):


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Korskildelund, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nødager, Gevninge, Roskilde
Hulvejen, Solrød Strand (forsøg)
Engvænget, Havdrup
Sygehusvej, Nykøbing Sj. (3 anmeldelser)
Aggersvoldvej, Jyderup
Søndervang, Greve
Vibevej, Viby Sj.
Hedager, Greve
Svallerup Bygade, Svallerup, Kalundborg (forsøg)
Vissenbjergvej, Himmelev, Roskilde
Mølleskrænten, Borup
Fr. Andersensvej, Kalundborg
Karlemosevej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Strandgården Vest, Kastrup, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Valmuevej, Tølløse
Hjertebjærgvej, Kvarmløse, Tølløse
Vasegården, Solrød Strand
Næstvedvej, Ringsted
Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg
Karlslunde rasteplads, Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde


Fredag – lørdag (juleaftensdag)


Tyveri af bil med hund på bagsædet – Hvalsø – Lejre

Kl. 08.20 anmeldte en kvindelig bilejer fra Hvalsø, at hendes bil netop var blevet stjålet, da bilen stod med motoren i gang på hendes bopæl. Hun havde forladt bilen for at hente noget i hjemmet, da en ukendt person havde stjålet bilen. På bilens bagsæde lå en hund, som biltyven også havde taget med sig.
Politiet ledte med flere patruljer efter den stjålne bil, som er en hvid personbil med sort tag af mærket DS3 og forsynet med nummerpladerne CA38509.
Senere på dagen fik politiet en henvendelse om, at hunden var fundet og optaget af en borger i Dalby Huse ved Jægerspris. Hunden er således kommet retur til sin ejer, men bilen er fortsat ikke fundet og derfor fortsat efterlyst som stjålet.

Biltyv anholdt og puttet i fængsel – Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Fredag formiddag fik politiet oplysninger om, at en stjålet bil fra Sorø kunne spores til Kirke-Eskilstrup-området, så flere patruljer blev sendt til området for at lede efter bilen.
Den stjålne personbil blev fundet efterladt på Syrenvej, hvor spor i sneen førte væk fra stedet. Endvidere fik patruljerne god hjælp fra borgere i området, der havde set en person færdes i området.
Til lykkedes det politiet at opspore den mistænkelig person, som kl. ca. 12.05 blev fundet i området ved Brinken i Kirke-Eskilstrup. Der var tale om en 21-årig mand fra Sorø, som efter afhøring til denne sag om den stjålne bil blev afleveret til Kriminalforsorgen. Han var nemlig i forvejen udeblevet fra afsoning af en frihedsstraf i et fængsel i Jylland, så den 21-årige blev indledningsvist afleveret i Køge arrest som en start på sin afsoning.
I forbindelse med eftersøgningen af den 21-årige i Kirke-Eskilstrup fandt politiet en anden efterlyst personbil, som var blevet stjålet i Kirke-Hvalsø nogle dage tidligere. Også den bilejer blev underrettet om fundet af køretøjet, så ejeren kunne sætte sig i besiddelse af sin bil igen.

Brandundersøgelse – Boestoftevej, Boestofte, Rødvig – Stevns

Kl. 12.51 blev der slået alarm til brandvæsnet, da en ung mandlig beboer pludselig hørte nogle høje brand fra garagen på adressen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der således begrænsede sig til garagen uden at brede sig til selve beboelsen. Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet.

Spirituskørsel i frakendelsestiden mv. – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 14.36 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, hvori han medbragte sit eget barn og en voksen passager under kørslen.
Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og samtidig gjort bekendt med, at politiet ville udfærdige en socialrapport om kørslen, fordi han nu for anden gang medbragte sin datter i et køretøj, som han var mistænkt for at have ført i spirituspåvirket tilstand. Desuden mistænker politiet ham for uberettiget at have taget bilen fra bilens ejer, idet han ikke havde lov til at låne den.
Den 55-årige mistænkte vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Varetægtsfængsling – Vold i nære relationer – Tølløse – Holbæk

Kl. 15.01 anmeldte en 32-årig kvinde fra Tølløse, at hun meget tidligt om morgenen til juleaftens dag på sin bopæl var blevet overfaldet af en 25-årig mandlig bekendt. I forbindelse med et skænderi havde han slået hende i ansigtet, bidt hende og taget et kvælertag som et led i den vold, han havde udøvet over for hende.
Politiet kunne efter anmeldelsen anholde den 25-årige mandlige bekendte tillige fra Tølløse, som blev sigtet for grov vold mod hans bekendte. Efter afhøring til sagen overnattede han i et arresthus, inden han juledag (lørdag) blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Dommeren bestemte, at den 25-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 13. januar 2022.

Spirituskørsel – Svallerup Søvej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 16.48 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 21.30 blev en 22-årig mand fra Letland, men med arbejdsmæssig relation til Danmark, anholdt og sigtet for spirituskørsel i en dansk registreret personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Forsøg på tyveri fra fyrværkericontainer – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 04.43 fik politiet en anmeldelse om mistænkelig adfærd ved nogle containere indeholdende fyrværkeri. Videoovervågning ved containerne indikerede, at nogen var ved at bryde ind i disse.
Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området ved en gokartbane, hvor politiet fandt to biler henstillet. Der var ingen personer i området, hvor en vinkelsliber fandtes efterladt. Ingen af de opstillede containere var blev åbnet, så der var tale om et forsøg på tyveri derfra.
Hundepatruljen gik spor fra området med containerne ind over gokartbanen, gennem buskads og via en skrænt, hvorefter sporet efter de flygtende personer i sydlig retning krydsede Holbækmotorvejen. Sporet fra dem fortsatte videre mod syd ud over en mark og gennem et vandløb, inden politiet på en ny mark kunne ane skikkelsen af fem flygtende personer. Da de ikke standsede trods opfordring hertil, blev en politihund sluppet løs, så den fik fat i en 16-årig ung mand fra Nordsjælland. Herefter valgte de fire øvrige at stoppe flugten, og de viste sig at være en 19-årig mand fra København NV og tre mænd på 20, 21 og 30 år fra Nordsjælland. Den 16-årige blev kørt til undersøgelse og fornøden behandling på en skadestue, mens de øvrige fire anholdte blev kørt til afhøring på en politistation. Alle fem blev sigtet for forsøg på tyveri fra containerne og løsladt i løbet af morgenen. De vil dog alle høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.


Lørdag – søndag (juledag):


Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Hovedgade, Høng – Kalundborg

Kl. 14.30 fik politiet standset en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Gørlev Sj., som blev skønnet påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. Endvidere viste det sig, at han i forvejen også var frakendt kørekortet, så han slet ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves. Den overtrædelse af færdselsloven blev han også sigtet for.
Den 34-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om hash).

Målrettet færdselskontrol – Roskilde

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 16.00 – 23.30 en færdselskontrol af trafikanter i Roskilde kommune. Kontrollen var målrettet spiritus- og narkokørsel, men også andre typer af sager, som færdselspolitiet konstaterede, blev noteret. Resultatet af kontrolindsatsen blev følgende:
2 sager om spirituskørsel
1 sag om narkokørsel
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
1 sag om kørsel uden førerret
1 sag vedr. bilejer, der havde overladt føringen til en person uden førerret
1 sag om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne på motorvej (klip-sag – mere end 30 % for hurtigt)
1 sag om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne på landevej (klip-sag – mere end 30 % for hurtigt)
2 sager om kørsel frem mod ”Indkørsel forbudt”-skilte
1 sag om glemt kørekort under kørslen
Alle sigtede vil snarest muligt høre nærmere fra politiet i anledning af deres overtrædelser af færdselslovgivningen.

Kvinder i slagsmål ved bussen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.18 anmeldte en 53-årig, mandlig buschauffør, at han havde lagt sig imellem i et slagsmål mellem to kvinder ved en bus. Herunder var buschaufføren blevet spyttet i ansigtet, men havde ikke lidt yderligere overlast.
En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 22-årig kvinde fra Holbæk, der som den ene part i slagsmålet blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den anden kvinden var forsvundet, og politiet forsøger nu at få klarlagt, om der er grundlag for at sigte den anden part, når hun bliver identificeret. Den 22-årige sigtede kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på deltagelse i slagsmålet, hvis årsag er ukendt.

To piger ramt af fyrværkeri – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 17.39 fik politiet flere anmeldelser om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri mod personer, der opholdt sig på S-togsstationen, så et par piger var blevet ramt.
Flere patruljer blev sendt til området ved S-togsstationen, hvor politiet traf to piger på 13 og 14 år fra Tune. Begge piger havde brandmærker på deres jakker efter fyrværkeri, ligesom de havde røde mærker på hhv. ben og bagdel efter at være ramt af kugler fra et såkaldt bomberør.
Gruppen af unge var ifølge de forurettede taget med toget i retning mod København, men i den akutte efterforskning i tiden efter anmeldelsen fik politiet identificeret en 14-årig dreng fra Greve som værende ham, der havde affyret bomberøret mod pigerne.
Kl. 20.16 fik politiet en ny anmeldelse om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri til ulempe for andre i området ved en tunnel under jernbanen ved Søagervej, Greve.
I området fik politiet kontakt til en gruppe på otte unge drenge i alderen 13-17 år fra primært Greve kommune. En af de unge var netop den 14-årige, som politiet ledte efter i relation til sagen med de to piger fra Solrød S-station.
Den 14-årige blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre, som overværende afhøringen af ham til en sag overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller helbred. Han kunne ikke sigtes for overtrædelsen af straffeloven, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år. De sociale myndigheder blev også underrettet om sagen mod ham, således at de sociale myndigheder på et senere tidspunkt kan følge op på sagen ud fra mulighederne inden for det sociale område.

Spiritus-/narkokørsel – Vesterbro, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 20.20 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Nykøbing Sj. for både spiritus- og narkokørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Uorden på fastfoodrestaurant – Nordhøj, Køge

Kl. 21.44 anmeldte personalet på en fastfoodrestaurant, at en gruppe unge havde indfundet sig på stedet, hvor de skabte uro og derfor var uønskede gæster.
En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til ni unge i alderen 14-16 år fra Køge-området. En 15-årig af de trufne unge havde været omme bag ekspeditionsskranken og ville ikke forlade personaleområdet, da han blev bedt herom. Herefter skubbede han til en medarbejder og hævede sine hænder truende over for personalet, der ikke blev fysisk overfaldet.
Politiet sigtede den 15-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kørte ham efterfølgende hjem til sine forældre, som dermed blev underrettet om sagen mod ham.

Fyrværkeriloven – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 22.56 kontrollerede politiet en personbil, hvori der befandt sig tre mænd fra Ringsted. En 23-årig blev fundet i besiddelse af to hjemmelavede kanonslag, hvilket medførte beslaglæggelse af det ulovlige fyrværkeri og en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Uorden i taxa – Ringvejen / Ringstedvej, Køge

Kl. 01.13 var uoverensstemmelserne mellem en 25-årig kvinde og en 28-årig mand begge fra Amager blevet så store under kørslen i en taxa, at taxachaufføren måtte standse på Ringvejen ved Ringstedvej og tilkalde politiet. Inden politiets ankomst var de to parter steget ud, men uoverensstemmelserne mellem dem var fortsat både verbalt og med diverse skubben.
Politiet valgte ud fra de fremkomne forklaringer fra både de to parter og ikke mindst taxachaufføren at sigte begge stridende parter for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Uoverensstemmelsen mellem de to nuværende kærester bundede tilsyneladende i snakken om en eks-kæreste.


Søndag – mandag (2. juledag):


Bil på taget – Lerskovvej, Vråby, Hårlev – Stevns

Kl. 09.16 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, at en mindre personbil lå på taget i et område op mod skoven. Der var ikke nogen personer i bilen, som ikke havde ligget på stedet dagen før.
En patrulje kiggede nærmere på bilen, der ikke var forsynet med nummerplader. Hverken i bilen eller i området omkring den var der tegn på, at nogen var kommet til skade, ligesom politiet heller ikke fandt nogen tegn på årsagen til bilens placering på stedet. Der var umiddelbart heller ingen tegn på, at bilen var stjålet. Dog var en rude knust, ligesom bilen var dækket af rimfrost, så den havde formentlig ligget på stedet i nogen tid inden anmeldelsen.
Politiet vil ved førstkommende lejlighed underrette kommunen om, at bilen ligger på stedet, så kommunen kan fjerne bilen, såfremt en ejer ikke selv fjerner køretøjet forinden.

Færdselsuheld – Nældebjergvej / Holmeagervej, Greve

Kl. 10.43 kontaktede ejeren af et hegn politiet, fordi en bil netop havde påkørt hegnet. Det viste sig, at en 79-årig mand fra Greve var kørt i en personbil ad Nældebjergvej mod syd frem til krydset ved Holmeagervej. Her fortsatte han ligeud tværs over Holmeagervej, så han påkørte hegnet på en privat adresse på Sandås. Der var tale om et solouheld, som den 79-årige slap uskadt fra.
Politiet kunne ved undersøgelsen af den 79-åriges bil konstatere, at hans udsyn gennem forruden havde været nedsat på grund af manglende afisning inden kørslen, så politiet har optaget rapport om uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 12.18 var kraftig tåge med væsentlig nedsat sigtbarhed formentlig årsag til et sammenstød mellem fire køretøjer på motorvejen i det østgående spor.
En 18-årig mand fra Østfyn kørte med lav hastighed, da han bagfra blev påkørt af en 28-årig mand fra Albertslund. Dette sammenstød medførte, at den 18-åriges bil stødte sammen med en spansk bilist, således at en 25-årig mand fra Dalmose ikke kunne undgå at støde ind i den 18-åriges bil.
Ingen kom til skade ved uheldet, hvor tilkaldte bugseringskøretøjer fik fjernet de implicerede køretøjer, så motorvejen igen var fuldt farbar kl. ca. 13.45.
Kl. 12.26 fik politiet melding om, at to andre bilister var forulykket på grund af glat føre vest for det føromtalte færdselsuheld. En patrulje på vej til uheldet med de fire parter talte kortvarigt med de to bilister, som var i stand til selv at få bilerne ind i nødsporet. Heller ikke ved dette uheld var nogen kommet til skade.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Landevejen, Drusebjerg, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.55 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Politiet kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 33-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 33-årige blev afhørt til sagerne og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Fyrværkeri til ulempe – Stationsholmen, Greve

Kl. 16.56 fik politiet en henvendelse om, at op imod 10 unge affyrede fyrværkeri til ulempe i området ved Greve station, og at fyrværkeriet blev affyret i retning mod personer. En patrulje kørte til området og så nogle unge løbe væk ved politiets ankomst, men fik dog kontakt til et par lokale unge drenge. De kunne dog ikke umiddelbart mistænkes for ulovligt brug af fyrværkeri, så politiet kørte præventivt rundt i området efterfølgende. Ingen blev sigtet i anledning af anmeldelsen.
Kl. 18.45 fik politiet igen en henvendelse om, at en gruppe unge drenge affyrede fyrværkeri i retning mod togene og andre forbipasserende ved Greve S-station. En patrulje kørte igen til området, men fandt ikke gruppen, der kunne mistænkes for ulovlig brug af fyrværkeri.

Spirituskørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 18.29 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Gadstrup for spirituskørsel i en personbil ad Køgevej mod nord. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brandundersøgelse – Harevænget, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 19.48 fik politiet en anmeldelse fra en sommerhusejer, som havde været fra huset siden kl. ca. 10.30, men netop nu var kommet retur. Ejeren kunne nu konstatere, at hele køkkenet stort set var brændt ned, og resten af sommerhuset var kraftigt sodsværtet efter branden i køkkenet. Ilden var gået ud af sig selv, så ingen havde opdaget branden, før ejeren kom retur til sommerhuset. Politiet skal nu undersøge sommerhuset nærmere i et forsøg på at få klarlagt årsagen til brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden, som sommerhusejeren har nu taget ophold et andet sted.

Grov vold – Stationscentret, Roskilde

Kl. 20.14 anmeldte en 17-årig ung mand fra Roskilde, at han nu befandt sig på skadestuen, hvor han blev behandlet for en læsion i den ene skulder efter formentlig at være blevet stukket med en skarp genstand.
Den 17-årige var uden for livsfare og kunne oplyse, at han under ophold i Stationscentret sammen med nogle venner tilfældigt havde passeret en ung mand, som han kendte fra sin uddannelsesinstitution. Pludselig havde den unge mand vendt omkring og ramt den 17-årige i skulderpartiet med en spids genstand, så han fik et blødende sår, der skulle behandles på skadestuen.
Politiet undersøgte gerningsstedet i Stationscentret og området deromkring i et forsøg på både at finde spor efter volden og for at lede efter den mistænkte, som blev identificeret som en 18-årig mand fra Roskilde. Den mistænkte blev eftersøgt forskellige steder, men blev ikke fundet i løbet af aftenen eller natten. Politiet fortsætter derfor eftersøgningen efter ham i løbet af mandagen, så han kan blive afhørt til sagen.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 21.52 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Hedehusene for spirituskørsel i en personbil på motorvejen i nordgående retning ved Solrød S-afkørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mange biler forsamlet – Bådehavnen, Køge

Kl. 22.27 fik politiet en anmeldelse om, at mange biler var forsamlet på en større parkeringsplads i havneområdet, så der kunne måske være grund til at frygte, at bilerne ville køre ræs.
Et par patruljer, herunder færdselspolitiet, kørte til havneområdet, hvor der ganske rigtigt var en del biler forsamlet. Ingen bilister blev dog afsløret i et køre ræs, så politiet var præventivt til stede i området efterfølgende.

Narkokørsel – Tværvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 22.40 deltog en 26-årig mand fra Karlslunde i en narkometertest, da politiet havde standset ham som fører af en personbil. Narkometertesten gav udslag for påvirkning af kokain, så den 26-årige blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel / penge beslaglagt – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 00.05 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 23-årig mand uden fast bopæl. I bilen var også et par passagerer, som dog ikke blev kontrolleret nærmere af politiet. Føreren deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen. Den 23-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af et fircifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt på grund af gæld til det offentlige. Den beslaglæggelse ønskede den 23-årige, at en dommer skulle se nærmere på grundlaget for, så politiet indbringer beslaglæggelsen for retten til vurdering.
Ved ransagning af den 23-åriges bil fandt politiet knap 10 gram hash, så han blev også sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 23-årige, der således vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Køllevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.33 var en 28-årig mand fra Svinninge kørt i en personbil ad Køllevej mod øst med lav hastighed. I en kurve foretog han en nedbremsning, men mistede kontrollen over bilen på grund af glat føre. Herved gled bilen ind i et autoværn, så der skete skade på bilen og autoværnet. Den 28-årige selv slap uskadt fra uheldet, og han vil senere selv sørge for at få fjernet bilen var uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi