Døgnrapporten i Nykøbing Sj: onsdag den 22. december

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Toelstangsvej, Mullerup, Slagelse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Friggsvej, Hønsinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Søagervej, Gørlev Sj.
Salby rasteplads, Vestmotorvejen, Bjæverskov
Snæbumgårdsvej, Høng


Gadetisser med amfetamin på lommen – Højby Stationsvej, Højby Sj. – Odsherred

Mandag aften omkring kl. 20.40 bemærkede en patrulje en mand, som stod og urinerede på gaden tæt ved Højby Station i Højby Sjælland. Betjentene tog kontakt til manden for at bede ham bruge et toilet fremadrettet. Nu så de, at manden så påvirket ud, så de besluttede at visitere ham efter narkotika.

Den 44-årige mand fra Odsherred blev fundet i besiddelse af 37 gram amfetamin og 3 gram hash, som politiet beslaglagde. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg, på grund af den anseelige mængde stof. Patruljen ransagede herefter den 44-åriges hjem, for at se om han opbevarede yderligere narkotika her, men fandt ikke mere. I hjemmet mødte politiet mandens familie hjemme, herunder tre mindreårige børn. Betjentene underrettede på den baggrund kommunen om sagen, for at varetage børnenes tarv.

Den 44-årige blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, men vil høre mere fra politiet i sagen, når den skal afgøres.

Trafikale problemer – Køgevej / Skalstrupvej, Gadstrup - Roskilde

Tirsdag morgen var der trafikale problemer i krydset Køgevej-Skalstrupvej, Gadstrup, ved det midlertidigt opstillede lyssignal i anledning af den forøgede trafikmængde til og fra vaccinations- og testcenteret på flyvestation Skalstrup.
På Køgevej var der op mod to kilometer lange bilkøer, så politiet sløjfede efter aftale med vejmyndigheden det midlertidige lyssignal, så trafikken uhindret kunne køre ad Køgevej i begge retninger.
Vejmyndigheden og politiet etablerede senere på dagen en anden trafikregulerende løsning med lokal hastighedsbegrænsning, anlæggelse af såkaldte rumlestriber på kørebanen samt opsætning af forbudstavlerne ”Venstresving forbudt” ad Køgevej mod syd for trafikanter, der vil forlade vaccinations- og testcentret i Skalstrup.
Færdselspolitiet var på stedet et par gange i løbet af tirsdag for at lave en opfølgning på venstresvingsforbuddet. En del bilister så desværre stort på de netop opsatte og tydelige skilte ved udmundingen i Køgevej, så nogle bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet for overtrædelse af det svingsforbud.
Politiet kan oplyse, at trafikanter fra vaccinations- og testcentret gerne må svinge til højre ad Køgevej mod nord. Trafikanter, der gerne vil sydpå ad Køgevej (rute 6) mod Gadstrup og/eller Solrød, anbefales at køre indledningsvist ad Køgevej mod nord og dernæst ad nærmeste vej øst om Roskilde lufthavn via Tune og Snoldelev frem til lyskrydset Køgevej-Snoldelev Bygade-Salløvvej ved Gadstrup, hvorefter Køgevej (rute 6) i sydlig retning kan benyttes.
Færdselspolitiet vil også i de næste følge op på trafikanternes adfærd i krydset, således at der vil blive grebet ind over for trafikanter, der undlader at respektere den opsatte skiltning.

Varetægtsfængsling – Vold mod togpassager – Roskilde

Onsdag formiddag blev en 37-årig iransk, mandlig asylansøger fra Midtjylland fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.
Han var tirsdag formiddag blevet anholdt i et tog, der kom til Roskilde fra København. Undervejs i toget tæt på Roskilde station havde han pludselig truet en 24-årig mandlig passager med en saks, hvilket medførte tumult, inden den 37-årige opgav og gemte sig på et toilet i toget. Passageren fik orienteret togpersonalet, der slog alarm til politiet, der anholdt den 37-årige ved togets ankomst til Roskilde. Passageren pådrog sig en mindre skade som følge af episoden med saksen.
I grundlovsforhøret blev den 37-årige tillige sigtet for endnu et tilfælde af vold, idet han også i et tog, men på Snekkersten station, havde slået en passager i hovedet med en taske mandag eftermiddag kl. ca. 15.30.
Den 37-årige, der tidligere var straffet for vold, erkendte begge sigtelser og endte med at blive varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 13. januar 2022 for at undgå, at han ville begå nye forhold og unddrage sig strafforfølgelsen i sagerne.

Butikstyveri / våbenlov / lov om euforiserende stoffer – Stationscentret, Roskilde

Kl. 15.35 var en 25-årig kvinde fra Roskilde blevet tilbageholdt af en butikskontrollant i et supermarked, idet hun var mistænkt for at have stjålet madvarer og smykkegenstande mv. til en samlet værdi af 237 kr.
Politiet fik i supermarkedet kontakt til kvinden, der også var i besiddelse af både et knojern i sin jakke og en flaske med 35 ml af det euforiserende stof GHB. Hun blev derfor ud over butikstyveri også sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer, så hun nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

Butikstyveri af spiritus – Oddenvej, Havnebyen, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 16.15 anmeldte personalet fra et supermarked, at en mand en time tidligere havde stjålet en større mængde spiritus, idet hylderne med gin stort set var tomme. Det undrede personalet sig over og kunne via overvågning se en mand stjæle de mange spiritusflasker. Det lykkedes også tyven at komme ud af butikken uden at betale, hvorefter de stjålne varer blev lagt i bagagerummet på en bil, hvis nummerplade fremgik af videoovervågningen. I bilen sad en person klar til at køre fra stedet, da butikstyven satte ind på et passagersæde.
Politiet kørte til supermarkedet og optog en anmeldelse om tyveri af diverse varer til en værdi af mindst 10.000 kr., hvorefter politiet ledte efter flugtkøretøjet med de stjålne varer.
Hverken bilen eller de mistænkte fandt politiet i løbet af eftermiddagen og aftenen, hvorfor politiet i Nykøbing Sj. arbejdede videre med sagen onsdag formiddag.
Det lokale politi aflagde et uventet besøg hos en 39-årig mand fra Nykøbing Sj., hvor politiet ud over tyvekosterne (ca. 40 flasker gin og diverse madvarer) fra supermarkedet i Havnebyen også fandt tyvekoster i form af madvarer mv. fra to supermarkeder i Nykøbing Sj. Endvidere fandt politiet også et par handsker, som var stjålet fra en butik også i Nykøbing Sj. Disse tre tyverier var efter politiets opfattelse begået efter tyveriet i supermarkedet i Havnebyen, som den 39-årige blev sigtet for og afhørt til på politistationen i Nykøbing Sj.
Den mand, der måske kan mistænkes for at have begået tyverierne, men i samarbejde med den 39-årige, er blevet identificeret som en 27-årig mand uden fast bopæl, men med en vis tilknytning opholdsmæssigt hos den 39-årige. Den 27-årige blev også sigtet og afhørt til de mange butikstyverier i Odsherred i går.
Politiet er nu i gang med registrering af de mange tyvekoster, som skal leveres retur til de butikker, hvorfra de er blevet stjålet. I øjeblikket har politiet ikke det fulde overblik over omfanget af de to mistænktes aktiviteter, hvor den enes bil er blevet anvendt som transportmiddel i forbindelse med tyverierne.

Færdselsuheld – Hovvejen / Asnæsvej / Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 20.32 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt en lyssignalstander i lyskrydset Asnæsvej-Hovvejen-Slagelsevej i Kalundborg.
Det viste sig, at en 53-årig kvinde fra Kalundborg under kørsel ad Hovvejen mod nord havde mistet kontrollen over sin personbil, så hun frontalt påkørte en lyssignalstander i krydset. Bilen standsede nærmest oven på den nedlagte lyssignalstander, men den 53-årige var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret, og politiet fik via bilistens forsikringsselskab tilkaldt et bugseringskøretøj til borttransport af bilen. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Brand i sommerhus – Irishaven, Hønsinge Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 21.26 slog en årvågen, 18-årig mand alarm til brandvæsnet og politiet, idet han først hørte nogle knitrende lyde fra et nærliggende sommerhus. Da han undersøgte lydene nærmere, så han, at der var ildløs i sommerhuset.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, men der var sodskader i stort set alle rum i sommerhuset, hvor især et rum var blevet brandskadet. Politiet kunne ved en foreløbig undersøgelse se, at der i rummet havde stået elektriske apparater til opladning, hvorfor politiet i sine undersøgelse vil undersøgelse, hvorvidt opladningen kan være den egentlige årsag til brandens opståen. Ejeren af sommerhuset er underrettet om branden.

Ulovligt ophold og stjålet bil fundet – Uddannelsesvej, Køge

Kl. 22.00 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge opholdt sig ulovligt i et fælleslokale på Campus Køge, idet ingen på det pågældende tidspunkt havde noget at gøre på stedet.
Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor politiet indledningsvist overraskede seks mænd, som flygtede fra stedet og forsøgte at gemme sig indenfor bl.a. på toiletterne. Politiet fik dog til sidst lokaliseret alle seks mænd, der viste sig at være lokale mænd fra Køge i alderen 16-25 år. De blev alle anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om husfredskrænkelse. En 25-årig mand blev dog også sigtet for at have stjålet en bil, idet han ved visitationen var i besiddelse af en bilnøgle til en stjålet bil, som politiet fandt uden for Campus Køge. Bilen var tidligere stjålet fra området ved Hastrupparken, hvor den 25-årige havde fundet en bil efterladt med bilnøglen tilgængelig.
Alle seks mænd blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

To graffitimalere sigtet – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 01.14 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd var i færd med at lave graffiti på en væg på Holbækmotorvejen ved afkørslen til Køgevej.
Politiet traf efterfølgende to 17-årige unge mænd fra Roskilde, som begge blev anholdt og sigtet for graffiti. De havde begge graffitimalingdåser på sig, men blev løsladt efter afhøring til sagen. De kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen, herunder et eventuelt erstatningskrav er modtaget, er færdigefterforsket.


OPFØLGNING


Grundlovsforhør – Efterlyst mand fra livsfarligt knivangreb anholdt - Holbæk

Et tip kort før tirsdag kl. 18.00 om, at den efterlyste, 20-årige mand fra Holbæk var set i området ved Slotshaven, Holbæk, førte til en anholdelse af ham få minutter senere, da flere politipatruljer fandt frem til ham. Anholdelsen foregik udramatisk, hvorefter den 20-årige blev sigtet for det livsfarlige knivangreb over for en 18-årig mand foran Holbæk togstation lørdag den 13. november 2021 om eftermiddagen.
Den anholdte 20-årige har efter afhøring til sagen overnattet i et arresthus og vil senere i løbet af onsdagen blive fremstillet i Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.
I samme sag havde politiet også efterlyst et vidne, som henvendte sig til politiet i Holbæk mandag formiddag, hvor han afgav forklaring om sine observationer i forbindelse med angrebet på den 18-årige.
Politiet opfordrer medier og andre nyhedsformidlere til at fjerne fotos af den efterlyste, så offentligheden ikke længere har adgang til fotos af ham.

Varetægtsfængsling – Afpresning mv. – Kalundborg

Kl. 13.00 blev en 21-årig mand fra Københavns Vestegn fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor han blev sigtet for afpresning over for en teenage-dreng fra Kalundborg ad flere omgange inden for det seneste halve år, så han opnåede en økonomisk gevinst.
Retsmødet endte med, at den 21-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 18. januar 2022. Han foretog forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen.
Varetægtsfængslingen af den 21-årige er således fængsling af indtil videre fire mænd, der alle er mistænkt for at stå bag en eller anden form for afpresning over for unge mænd i Kalundborg-området i den senere tid.
Politiet har via omtale af den første varetægtsfængsling opfordret andre ofre til at henvende sig, så omfanget af denne type forbrydelse i Kalundborg-området kunne blive afdækket. Politiet opfordrer stadig ofre til at henvende sig, så de ansvarlige for eventuel afpresning eller anden tilsvarende kriminalitet kan blive stillet til regnskab for deres ulovlige handlinger. Efterforskningen i sagerne fortsætter, og politiet er klar til at modtage nye anmeldelser fra ofre, der endnu ikke måtte have fortalt politiet om deres oplevelser.

Varetægtsfængsling in absentia – Unddragelse af forældremyndigheden – Roskilde

En 32-årig mand er mistænkt i en sag om unddragelse af forældremyndigheden i forhold til sin 8-årige datter, som han forsvandt sammen med efter et samvær i Roskilde lørdag den 4. december 2021 ved middagstid.
Siden den lørdag har far og datter været forsvundet sammen, så politiet bad søndag den 5. december 2021 om offentlighedens hjælp til at finde dem.
Det er trods flere tip og oplysninger ikke lykkedes, og anklagemyndigheden valgte tirsdag kl. 09.30 at fremstille den 32-årige far in absentia i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.
Retsmødet, som blev behandlet for lukkede døre, endte med, at den 32-årige blev varetægtsfængslet in absentia, således at han fysisk skal fremstilles i retten, når han anholdes.
Politiet leder derfor fortsat efter faren for at kunne fremstille ham fysisk i et grundlovsforhør, men også efter datteren, så hun kan blive afleveret til forældremyndighedens indehaver.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi