Døgnrapporten i Nykøbing Sj: onsdag den 29. december

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Roskildevej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skovbrynet, Jyderup
Rytterbakken, Greve
Lerskovvej, Hårlev - Forsøg
Frederiksborgvej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Vedbendvej, Nykøbing Sj. –Forsøg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Solouheld i glat føre – Lykkebjergvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 09.31 tirsdag formiddag skete et solouheld i det meget glatte føre på Lykkebjergvej i Asnæs, da en bilist mistede herredømmmet over køretøjet og endte grøften. Bilen fortsatte herefter ud på en mark, hvor den ramte en sten og væltede om på siden. Hverken føreren af bilen, en 21-årig mand fra Fårevejle, eller passageren kom ikke noget til ved uheldet. Politiet registrerede uheldet.

Glatføreuheld – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 16.00 skete et glatføreuheld på Bonderupvej mod nord i Ugerløse, hvor en 32-årig mand fra Holbæk mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Føreren kom ikke noget alvorligt til, men blev kørt til tjek på skadestuen af et familiemedlem. Politiet registrerede uheldet.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 16.30 blev en 55-årig mand fra Store-Merløse anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Hovedgaden i Ugerløse. Han blev stoppet rutinemæssigt, hvor en alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte. Den 55-årige blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve, som politiet nu venter på analysen af, hvorefter han vil høre om sagens videre gang.

Knivloven - Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 17.52 stoppede politiet en 20-årig mand fra Fårevejle i en bil på Kattegatsvej i Holbæk. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en foldekniv på 9 cm og en isoleringskniv på 30 cm, som politiet ikke skønnede, at den 20-årige havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev derfor sigtet for at overtræde knivloven, og de to knive blev beslaglagt. Den 20-årige erkendte at have besiddet knivene, men henviste til, at de var til arbejdsmæssigt formål. Den 20-årige kan forvente at høre mere i sin sag, når den skal strafferetsligt afgøres. I sager, hvor den sigtede nægter, vil det være op til retten at bedømme, om den 20-åriges formål til at besidde knivene skønnes anerkendelsesværdigt.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Hundigevej, Greve

Kl. 22.42 stoppede en færdselspatrulje en personbil på Hundigevej i Greve i et rutinetjek. Bag rattet sad en 26-årig mand fra Greve, som ikke måtte køre bil, da han var frakendt førerretten. En narkometertest viste, at det ikke var det eneste, som han havde på samvittigheden, da den viste et positivt udslag for kokain. Den 26-årig blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Indbrud i tankstation – Roskildevej, Ringsted

Kl. 23.50 fik en kvinde sig en overraskelse på en tankstation i Ortved, Ringsted, hvor hun var standset for at tanke sin bil. Tankens kiosk var lukket, men ud af kiosken kom to mørkklædte mænd med elefanthue. De havde favnen fuld af varer og løb hen til en bil, der holdt parkeret, så anmelderen ikke kunne se den. Hun kunne høre de kørte fra stedet med hjulspin ud på Roskildevej i nordlig retning.

Den kvindelige tankkunde slog alarm og politiet sendte en patrulje til stedet. Tyvene havde skaffet sig adgang via personaleindgangen og havde haft færden omkring kasseområdet, hvor der var nedrevne varer og manglede en demokasse med skrabelodder. Politiet lavede en gerningsstedsundersøgelse og indhenter nu overvågningen fra tankstationen, som forhåbentlig kan give flere oplysninger om de mistænkte i sagen. Tankstationen skal desuden opgøre, hvad der blev stjålet i forbindelse med indbruddet.

Vidner som har set en bil køre med høj fart på Roskildevej omkring Ortved ved Ringsted lige før midnat natten til onsdag bedes kontakte politiet med oplysninger om køretøjet og evt. personer i bilen. Ring til 114, hvis du har set noget.

Brand i lade – Valbyvej, Valby, Karise – Stevns

Kl. 00.51 kom et alarmopkald om brand i en lade på en landejendom på Valbyvej i Karise på Stevns. En nabo til ejendommen blev vækket af knitren og brag, som hun først troede var fyrværkeri, men hun så flammer fra laden og slog alarm. Hun advarede også beboeren, som lå og sov i stuehuset. Da politi og brandvæsen kom frem brændte laden kraftigt, og der var der høje flammer. Alle personer og dyr var kommet ud, uden at nogen kom noget til. En nabo havde fået trukket en hest ud af laden og hen på en mark.

Brandvæsen gik i gang med slukningsarbejdet af den omfattende brand i laden, der ud over stald indeholdt halmloft. Ilden nåede at brede sig til taget på stuehuset. Omkring kl. 03.40 var politiet færdige på stedet, men brandvæsnet fortsatte efterslukningen af branden. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som politiet nu skal undersøge nærmere. Brandstedet vil i dag blive undersøgt af en brandefterforsker, for at for at forsøge at fastslå, hvor og hvordan branden startede.

Villabrand – Svaleøvej, Veddelev, Roskilde

Kl. 02.11 vågnede en beboer på Svaleøvej i Veddelev af brag fra naboejendommen, der lød som fyrværkeri. Han kiggede ud af vinduet og så at naboens hus stod i flammer, hvorefter han ringede 112. Der boede ingen i villaen, da den var under renovering efter en vandskade, så ingen personer var i fare.

Politi og brandvæsen kørte til Veddelev, hvor der stod meter høje flammer op fra villaens tag. Brandvæsnet gik i gang med at slukke branden, som havde fået godt fat. Omkring kl. 04.30 var branden slukket, og politiet foretog de foreløbige undersøgelser af brandstedet. Der blev ikke fundet noget mistænkeligt, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen. Branden var startet omkring et værelse, som var udbrændt og der var sodskader i hele den øvrige del af huset. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge branden nærmere, for at forsøge at finde brandårsagen. Ingen personer eller dyr kom noget til ved branden.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi