Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Nykøbing Sj - fredag den 16. juli

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hornsherredvej, Lyndby, Kirke-Hyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kagstrupvej, Ørslev, Ringsted
Fiskernesvej, Greve
Kroftoften, Borup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Nordre Byvej, Jersie, Solrød Strand
Englerupvej, Kirke-Såby
Kirkevej, Ølsemagle, Køge

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

For høj fart ved vejarbejde – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 11.05 foretog en patrulje fra politiets færdselsafdeling en hastighedsmåling af en bilist på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Karlslunde, Greve, hvor der for tiden er vejarbejde. Bilen blev målt til at køre med en gennesnitshastighed på 131 km/t, selvom den højst tilladte hastighed på strækningen er nedsat til 80 km/t på grund af vejarbejdet. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Kolding, blev standset og sigtet for at køre med en al for høj hastighed. Kører man mere end 40% for hurtigt forbi et vejarbejde koster det en betinget frakendelse af førerretten, hvor det på strækninger uden vejarbejde er 60%. Bøden fordobles desuden ved vejarbejde. Den 29-årige kørte med en hastighedsoverskridelse på mere end 60%, men det betyder stadig, at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, og at han skal op til en kontrollerende køreprøve for at beholde sit kørekort. Bødepåstanden lyder på 5000 kr og 500 kr til offerfonden.

Fodgænger ramt af varebil i fodgængerfelt – Støden/Ringstedgade, Roskilde.

Kl. 11.20 blev en fodgænger ramt af en varebil, da hun gik over fodgængerfeltet i krydset Støden/Ringstedgade i Roskilde. Fodgængeren, en 77-årige kvinde fra Kirke-Hyllinge, blev ramt af sidespejlet fra varebilen, så hun væltede og slog sig. Varebilen kørte ad Støden, hvor den skulle svinge til højre ad Ringstedgade, men føreren overså kvinden i fodgængerfeltet og kørte frem.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 77-årige blev tilset for sine knubs, men hun var ikke kommet noget alvorligt til. Patruljen afhørte føreren af varebilen, en 42-årig mand fra Roskilde, som havde kørt i ganghastighed, da uheldet skete. Politiet optog rapport om uheldet, og føreren af varebilen kan forvente at høre mere i sagen.

Flue årsag til uheld – Grevinge Kanalvej, Gundestrup, Grevinge – Odsherred

Kl. 11.47 skete et sammenstød på Grevinge Kanalvej i Gundestrup mellem to personbiler. En 57-årig mand fra lokalområdet kørte mod vest lige efter Karl Børgesvej, da han fik en flue i øjet og kom til at trække mod venstre, hvor han ramte en modkørende bilist, en 90-årig mand fra Frederiksberg. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to førere og en passager blev kørt til tjek på skadestuen. Ingen var dog kommet noget alvorligt til. Der skete større skade på bilerne, som ikke selv kunne køre fra stedet. Brandvæsnet fjernede oliespild fra vejen og politiet registrerede uheldet.

 

Uheld ved svingning – Færgevejen/Oddenvej, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 15.23 stødte to biler sammen i et T-kryds i forbindelse med, at den ene bil skulle svinge fra Oddenvej ud på Færgevejen. Den ene bilist, en 32-årig mand fra Eskebjerg, kørte ad Oddenvej mod syd, hvor han skulle svinge til venstre i krydset ad Færgevejen. Han overså her en bil, der blev ført af en 22-årig mand fra Gislinge, som kørte ad Færgevejen mod øst. Den 32-årige kørte ud foran den 22-årige, så bilerne kolliderede og fik skader. Ingen personer kom noget til ved uheldet.

 

Parkering til ulempe – Rørvig Sjælland, Odsherred

Politiet var igen torsdag aften på kontrol ved Rørvig Streetfood efter anmeldelse om parkering til ulempe. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det blev konstateret, at der var mange mennesker og biler. Der holdt flere biler på cykelstien langs Rørvigvej i Nykøbing Sjælland ud for spisestedet. 

”Da vi ankom til stedet var der flere biler, der holdt ulovligt parkeret. Vores patrulje gik i dialog med de handlende, og borgerne rettede op på parkeringen til ulempe efter politiets anvisninger, mens vi var på stedet. Efterfølgende gik vi i dialog med de erhvervsdrivende for at få problemets omfang belyst, og vi vil desuden tage en snak med kommunen om, hvordan forholdene omkring Rørvig Streetfood kan forbedres i et samarbejde mellem os, kommunen og de erhvervsdrivende,” siger vicepolitiinspektør Michael Sehested fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

”Vi vil også i den kommende tid tjekke op på forholdene ved Rørvig Streetfood i perioder, hvor vi ved, at der er mange besøgende, og så vil det altså være slut med dialogen. Vi vil hive bødeblokken frem ved vores næste besøg, og så vil vi selvfølgelig håbe, at bilisterne finder bedre parkeringsalternativer, som ikke er til så stor ulempe for andre trafikanter på Rørvigvej – både de bløde og bilisterne,” siger Michael Sehested. 

 

Narkokørsel og spirituskørsler – Køge, Holbæk og Odsherred

Astersvej, Køge kl. 07.38 foretog politiet en rutinekontrol af en 28-årig mandlig bilist fra Køge. Han kom kørende ad Astersvej i Køge, hvor han blev stoppet. Den 28-årige havde drukket alkohol dagen forinden og en alkometertest viste, at hans promille stadig var for høj til, at han måtte køre bil. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøve udtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Gymnasievej, Køge
Kl. 19.35 standsede politiet en 45-årig mand fra Køge, som kørte spirituskørsel på en lille knallert. Han kom kørende ad Gymnasievej mod vest, da han blev standset ud for nr. 129 i et rutinetjek. En test med alkometeret viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt, fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Rørvigvej/Orøvej, Nykøbing Sj. –Odsherred
kl. 21.25 blev en 23-årig mand fra Højby Sj. anholdt og sigtet for narkokørsel i personbil ad Rørvigvej i Nykøbing Sjælland. Han blev standset ud for Orøvej, hvor en narkometertest viste, han var påvirket af euforiserende stoffer. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Værftsvej, Køge
kl. 02.15 standsede en politipatrulje en 26-årig kvinde fra Stevns i en rutinekontrol, da hun kom kørende i en bil ad Værfsvej tæt ved krydset, Bådhavnen i Køge. Det viste sig, at bilen ikke var indregistreret, og at der sad en forkert nummerplade på køretøjet. Kvinden var desuden påvirket, og en test med narkometeret viste, at hun var positiv for hash og amfetamin. Patruljen visiterede kvinden og ransagede bilen, hvor der blev fundet en større mængde narko. Hun blev fundet i besiddelse af 57 gram hash og ca. 50 gram amfetamin, hvoraf noget af narkoen lå fordelt i mindre poser. Hun blev derfor sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg, og narkoen blev beslaglagt. Den 26-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev taget med til politistationen til afhøring. En juridisk vurdering af sagen afgjorde, at der ikke var grundlag for at fremstille hende i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen om narkosalg. Hun blev derfor løsladt, men vil senere høre mere i sine sager, når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen.

Landvejen/Ny Hagestedvej, Holbæk
Kl. 01.26 blev en 25-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ved Ny Hagestedvej i Holbæk. Bilisten blev stoppet i en rutinekontrol og testet med narkometeret, som viste at han var påvirket af hash og kokain. Den 25-årige havde desuden ingen førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort i en tidligere sag om narkokørsel, hvor han fik en betinget frakendelse af førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret, fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Mistænkeligt forhold var sneglejagt – Bjæverskov, Køge

Kl.23.01 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde set en skikkelse med en lommelygte inde i naboen have og frygtede, at det var en indbrudstyv. En patrulje kørte til adressen, hvor de traf husets ejer, som oplyste, at det bare var ham, som havde været ude for at fange snegle i haven. Han havde medbragt en lygte og en affaldstang for at kunne se og samle sneglene op. Politiet kunne derfor berolige den bekymrede nabo og fortsatte herefter til andre opgaver.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler