Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Nykøbing Sj - mandag den 12. juli

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Korskildelund, Greve
Frederiksborg, Roskilde
Røsnæsvej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stevnshøjvej, Store-Hedinge
Strandmarken, Karlslunde
Amtstue Alle, Ringsted
Horseløkke, Havdrup
Bigårdsvej, Kirke-Hyllinge
Langbrinken, Jystrup Midtsjælland
Solbærhaven, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skippervej, Havnsø, Føllenslev

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Præstemarken, Kalundborg
Havnemarken, Store Fuglede

Tyveri fra køretøjer:

Jersie Strandvej, Solrød Strand
Gammel Hastrupvej, Køge
Tåstrupvej, Karlstrup, Solrød Strand
Troldmands Allé, Solrød Strand
Karlslunde Rasteplads, Karlslunde

Fredag – lørdag


Spirituskørsel – Vig Stationsvej, Vig – Odsherred

Kl. 18.15 blev en 59-årig mand fra Nykøbing Sj. sigtet og anholdt for spirituskørsel en personbil på Vig Stationsvej i Vig. Føreren havde en så høj promille, at sagen forventes at kunne afgøres med en ubetinget frakendelse af førerretten. Det sker hvis resultatet af blodprøve analysen viser en promillen er mere end 1,2. Den 59-årige fik derfor inddraget sin førerret på stedet, og må ikke køre mens sagen behandles. Efter blodprøveudtagelsen blev den 59-årige løsladt, men vil få besked om resultatet af promilleerklæringen og sagens videre gang. 
Motorcykeltyve stak af fra politiet – Østre Ringvej, Roskilde
Omkring kl. 20.00 kørte en patrulje i Roskilde By, hvor betjentene fik øje på en motorcykel med to personer på, som kørte uden hjelm ved Jernbanegade. Motorcyklen standsede dog ikke, da patruljen tændte udrykningssignalet, men satte hastigheden op og kørte i retning mod Køgevej via tunnelen. Flere patruljer blev sat ind på at standse motorcyklisten, som kørte ind ved Vognmandsmarken. Kort efter fik en patrulje øje på motorcyklen ved Østre Ringvej, hvor den kørte på cykelstien og kørte ind igennem et hegn ved Astersvej og videre ad Gartnervang med en patrulje i hælene. Motorcyklisten kørte ud på Østre Ringvej via en sti, hvor den stødte sammen med endnu en patrulje, som var på vej til stedet. Motorcyklen væltede om på siden, og de to mænd forsøgte at stikke af. Den ene blev hurtigt anholdt af en betjent, mens den anden løb mod Vognmandsmarken. En hundepatrulje fik spor efter den flygtede mand, som blev truffet i en opgang på Vognmandsmarken, hvor han blev anholdt. Det viste sig at motorcyklen var stjålet fra Greve sidst i juni i år.

De to anholdte, en 22-årig mand fra Roskilde, som havde været fører af motorcyklen og en 21-årig mand fra Roskilde, som var passager, blev begge sigtet for brugstyveri af motorcykel og kørsel uden hjelm. Ingen af de to anholdte eller betjentene var ikke kommet noget til i forbindelse med uheldet. 

Føreren var frakendt førerretten, og blev sigtet for den vilde kørsel. Han blev testet med alko- og narkometer, men var ikke påvirket under kørslen.  Begge taget med til stationen til afhøring. Sagen blev herefter vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille føreren i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ifølge reglerne om vanvidskørsel. De blev begge løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. 

Brandundersøgelse – Strandlodsvej, Køge

Kl. 20.51 kørte politiet til Køge for at undersøge en brand i en villa. Branden var opstået ved madlavning, hvor der gik ild i en gryde. Herefter spredte branden sig til bygningen, og en enkelt person pådrog sig brandskade i forbindelse med slukningen, mens en anden fik lidt røg i forsøget på at slukke ilden. Brandvæsnet kom til stedet og overtog slukningen, mens de to personer blev undersøgt i ambulancer. Politiet kunne fastslå, at branden var opstået i en oliefyldt gryde, og at denne faldt på gulvet i forsøg på at kvæle ilden, således at branden spredte sig. Der var efterfølgende ikke yderligere af politimæssig interesse. 

Salg af euforiserende stoffer og våbenlov – Kristianslund, Roskilde

Kl. 01.58 blev en personbil ført af en 20-årig mand fra Roskilde. Han blev rutinemæssigt testet for spiritus- og narkokørsel, som begge var negative. Føreren var frakendt førerretten, og han blev visiteret, ligesom køretøjet blev ransaget. Her fandt politiet amfetamin samt en ulovlig kniv. Politiet tog på baggrund af ransagningen af bilen til den 20-åriges bopæl, som blev ransaget. Her fandt politiet yderligere narkotika – både amfetamin tilhørende en anden person på stedet samt svampe tilhørende den 20-årige. Begge blev sigtet, og narkotika samt kniv blev konfiskeret. De vil høre nærmere om sagerne senere. 


Lørdag – søndag


Jernbanebom påkørt – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.19 fik politiet anmeldelse om, at bommen ved jernbaneoverskæringen på Bonderupvej i Store Merløse kort forinden var blevet påkørt af en bil, som var kørt fra stedet. Politiet fandt frem til ejeren af bilen, en 58-årig mand fra lokalområdet og fandt bilen holdende på adressen, med skader svarende til sammenstødet med bommen. Bilens ejer erkendte påkørslen af bommen, men var på grund af chokket kørt hjem efter uheldet. Ingen personer kom noget til ved uheldet.

Poltiet optog rapport og kontaktede baneselskabet, som sendte en tekniker til at udbedre skaderne. 

Solouheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.56 skete et solouheld ved en rundkørsel på Valdemar Sejrsvej/ Skagerakvej i Holbæk, da en bilist kørte igennem en rundkørsel. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Ringsted kørte ad Valdemar Sejrsvej mod nordøst ind i rundkørslen, hvor han for sent opdagede rundkørslen og forsøgte at bremse. Bilen fortsatte ind igennem rundkørslen, hvor den påkørte et skilt og et træ. Vidner hørte braget og kom den 28-årige til undsætning og ringede 112. Den 28-årig blev hentet i ambulance og kørt til sygehuset til tjek. Han var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen var totalskadet og blev fjernet af vejhjælp. 

Narkokørsel i frakendelsestiden – Vestgårdsvej, Sidinge Fj., Vig – Odsherred

Kl. 20.35 standsede politiet en 45-årig mand fra Sjællands Odde, der kørte ad Vestgårdsvej i Vig. Betjenten bad om at se et kørekort, men det kunne føreren ikke fremvise, da han var blevet frakendt førerretten i ti år forbindelse med flere sager om narko- og spirituskørsel. Han blev testet med narkometeret, som viste at han også ved dagens kontrol var påvirket. Resultatet viste positiv for kokain og hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Bilen han kørte i, var en han havde lånt, så bilejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Når politiet får svaret på blodprøveanalysen vil den 45-årige høre mere i sagen. 

Søndag - mandag


Narkokørsel – Ellinge Nyvej, Ellinge Lyng - Odsherred

kl. 09.36 blev en 26-årig mand fra Nykøbing Sj. standset og kontrolleret for narkokørsel. Det viste sig, at narkometeret gav udslag på kokain, hvorfor han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, og når resultatet foreligger, vil han høre nærmere om sagen. Han blev løsladt kl. 10.17, men er fortsat sigtet.

Brand efter ukrudtsafbrænding – Jorløse Byvej, Svebølle -  Kalundborg

Kl. 15.52 blev en 28-årig mand fra København sigtet for at overtræde brandlovgivningen ved ikke at have taget de fornødne sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med afbrænding af ukrudt. Ukrudtsbrænderen satte ild til en stolpe, og branden bredte sig til tagryggen, inden brandvæsnet fik slukket branden. Den 28-årige kan forvente en bøde i sagen, og politiet opfordrer borgerne til at udvise stor forsigtighed ved ukrudtsafbrænding. 

Lov om euforiserende stoffer – Store-Heddinge – Stevns 

Kl. 15.55 var politiet i forbindelse med andre opgaver på en adresse i Store-Heddinge, og i en indkørsel fandt betjente et trecifret antal cannabisplanter samt flere remedier til dyrkning. Politiet sigtede en lokal 33-årig mand og konfiskerede planter samt udstyr. Manden var anholdt, mens han blev afhørt til sagen, og han vil høre nærmere, når sagen skal afgøres. 

Indbrud i bil ved stranden – Jersie Strandvej, Solrød 

Kl. 18.07 anmeldte en 43-årig kvinde fra Kokkedal, at hun under en udflugt til stranden havde haft indbrud i sin bil, der holdt parkeret på Jersie Strandvej. Kvinden kom efter en halv times tid tilbage til sin bil, som havde holdt parkeret på stedet. Her kunne hun konstatere, at der var knust en siderude, og fra bilen var blandt andet stjålet en taske indeholdende personlige effekter samt pung med diverse kort. 
Det er en god idé at lade værdigenstande blive hjemme, så de ikke frister tyven. Såfremt det ikke kan tages med på stranden på en sikker måde, hvor det hele tiden er under opsyn, kan værdigenstande blive i bilen skjult i bagagerum eller andre steder. Er det ikke muligt at gemme tasker, poser eller andet, så det ikke kan ses gennem vinduerne, opfordres borgerne til at lade det blive hjemme.

Færdselsindsats – Greve, Solrød og Køge

Fra kl. 16.00 til 21.00 var politiet på målrettet færdselskontrol i den østlige del af politikredsen i nærheden af kysten, hvor badegæster kunne finde på at overtræde færdselsloven. Det gav en del sager med hjem til sagsbehandling: 
Seks sager om hastighed, hvor den sigtede ikke fik et klip i kørekortet.
11 sager om hastighed, hvor de sigtede fik et klip i kørekortet.
To sager om hastighed, hvor der lægges op til en betinget frakendelse af førerretten.
En blev sigtet og anholdt for spirituskørsel.
En vigepligtsforseelse.
En blev sigtet for ikke at holde til højre på vejen.
En blev sigtet og fik et klip i kørekortet for at overhale højre om.
En blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, der kunne køre hurtigere end tilladt.
Da patruljerne var på vej tilbage til færdselsafdelingen og kørte nordgående ad Køge Bugt motorvejen ved Karlslunde, Greve Kommune, blev en personbil ført af en 48-årig mand fra Frederiksberg standset for at køre for hurtigt. På en strækning med vejarbejde, hvor der dermed var nedsat hastighed til 80 km/t, kørte han 134 km/t. Der lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, da han overskred hastighedsbegrænsningen med over 40%. Han blev desuden sigtet for at overhale højre om.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler