Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Nykøbing Sj - mandag den 17. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stenbjergvej, Asnæs
Milehøjen, Kalundborg
Skolevænget, Kalundborg
Havnsøgårdsvej, Havnsø, Føllenslev
Klosterparkvej, Kalundborg
Dalbyvej, Dalby, Gørlev Sj.

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Østtoften, Jyllinge

Askehaven, Nykøbing Sj.

Gersagerparken, Greve

Baunehøjvej, Veddelev

 

Fredag – lørdag

 

Benzintyve anholdt – Øde Hastrup Vej, Vindinge – Roskilde

Kl. 17.36 fik politiet anmeldelse om, at to personer tankede brændstof op fra nogle arbejdsmaskiner i en grusgrav i Vindinge, og at det så mistænkeligt ud. Politiets indsatsleder var i nærheden og blev sendt til grusgraven, hvor betjentene så en varebil på udenlandske nummerplader, der holdt i tomgang. En hundepatrulje kørte frem til stedet for at søge efter undløbne personer. Efter få hundrede meter med næsen i sporet fandt en politihund frem til en udenlandsktalende mand i et grønt område. Manden viste sig at være en 28-årig mand fra Litauen, som passede på signalementet af den ene mand, som var set ved arbejdsmaskinerne. Han overgav sig straks og blev anholdt uden dramatik.Længere nede ad Øde Hastrupvej anholdt politiet endnu en udenlandsk mand, som ikke havde en plausibel grund til, hvorfor han befandt sig i området. Han passede desuden på signalementet af den anden mistænkte i sagen. Manden var en 38-årig mand fra Litauen med adresse i København. Begge mænd blev taget med på politistationen til afhøring med tolk, hvor de blev sigtet for at forsøge at stjæle 80 liter brændstof til en værdi af ca. 750 kr. fra grusgraven. De erkendte begge forholdet og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Fartsynder fik taget bilen – Karlslunde Landvej, Greve

Kl. 20.56 var betjente fra færdselsafdelingen på Karlslunde Landevej i Greve og lave en hastighedsindsats med lasermåling, da en bilist kom kørende mod syd i alt for høj fart. Målingen lød på hele 111 km/t i byzonen, hvor det er tilladt at køre højst 50 km/t. Bilisten blev vinket ind til siden og den 26-årig mand fra Greve gav betjenten sit kørekort – men han fik det ikke tilbage.

Han blev i stedet sigtet for at køre alt for hurtigt og gjort bekendt med, at han førerret blev inddraget på stedet, da hastighedsoverskridelsen var på mere en 100 %. Den 26-årige må derfor ikke køre bil, mens sagen behandles. Sagen lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

På baggrund af de nye skærpede regler mod vanvidsbilisme beslaglagde politiet bilen, som tilhørte den 26-årige selv. Ved en hastighedsoverskridelse på 100 % kan bilen ifølge færdselslovens regler beslaglægges med henblik på konfiskation. Den 26-årige accepterede både førerretsinddragelsen og beslaglæggelsen af bilen. Retten vil senere tage stilling til om bilen kan endeligt konfiskeres, når hastighedssagen skal afgøres.

 

Lørdag – søndag:

 

Slingrende bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.24 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at en anden bilist kørte usikkert og slingrende i nordlig retning ad Sydmotorvejen og senere Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Politiet fik kontakt til og standset den anmeldte personbil, som blev ført af en 31-årig mand fra Haslev. Han medbragte en 24-årig mand fra Haslev som passager, som ved politiets standsning af bilen kastede et eller andet ud ad vinduet, så det fløj væk i blæsten. Politiet kunne dog konstatere, at passageren sad med noget jointpapir, så politiet undersøgte de to mænd nærmere. Føreren deltog i en narkometertest, som dog ikke viste tegn på påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen, ligesom føreren heller ikke blev fundet i besiddelse af noget ulovligt. Passageren havde gemt knap fire gram hash i sit tøj, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hashen blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion, når sagen mod den 24-årige passager er blevet afgjort.

 

Spirituskørsel uden førerret mv. – Herregårdsvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 16.28 lagde en patrulje mærke til en lygtefejl på en varebil, som politiet kontrollerede nærmere, da varebilen standsede på en parkeringsplads. I forbindelse hermed bemærkede patruljen, at føreren flyttede sig fra førersædet ind på et passagersæde i midten ved siden af en anden mand, der var med som passager i varebilen. Politiet henvendte sig til føreren, som viste sig at være en 28-årig mand fra Letland. Han havde ikke noget kørekort, idet hans førerret var inddraget i forbindelse med en anden verserende sag om spirituskørsel. Også ved denne kørsel var den 28-årige påvirket af spiritus i sådant et omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ved nærmere undersøgelse af varebilen fandt politiet en fiskekniv med en bladlængde på 10 cm, så den 28-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven på grund af manglende anerkendelsesværdigt formål til at opbevare og medbringe kniven i bilen. Den sigtede, der var blevet kortvarigt anholdt, kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres. Passageren var en spirituspåvirket, 22-årig mand fra Letland, som ikke blev sigtet for noget.

 

Kl. 18.45 måtte politiet retur til varebilen efter en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket mand var i færd med at knuse ruden til det aflåste køretøj, som manden måske ville køre i. Kort fandt politiet en mand liggende hen over sæderne i varebilen, uden at der var gjort forsøg på at føre bilen fra stedet. Manden blev identificeret som den 22-årige passager, der nu havde skaffet sig adgang til varebilen ved at knuse en rude. Da den 22-årige var så påvirket af spiritus, at han ikke blev skønnet egnet til at tage vare på sig selv, besluttede politiet at anbringe ham i detentionen til afrusning, efter at han forinden var blevet tilset af en læge. På grund af adfærden ved varebilen blev den 22-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inden han midt om natten blev skønnet egnet til at tage vare på sig selv og løsladt. Forholdet vedr. den ødelagte rude må den 22-årige senere klare selv i forhold til den bilejer, som han og den 28-årige havde lånt bilen af.

Narkokørsel og fyrværkeriloven – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Jyllinge – Roskilde

Kl. 16.58 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at den 20-årige fører var påvirket af både kokain og cannabis under kørslen. Ved en undersøgelse af bilen fandt politiet et 18 cm langt kanonslag, så den 20-årige blev også sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 20-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Pige blev væk – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.16 anmeldte personalet på en tankstation, at en lille pige havde henvendt sig og oplyst, at hun ikke vidste, hvor hun boede. En patrulje kørte til tankstationen og fik hende identificeret en 5-årig pige fra Lille-Skensved, så hendes forældre kunne underrettes. Det viste sig, at hendes storesøster i forbindelse med et familiebesøg havde fået lov til at besøge en veninde i Bjæverskov. Den 5-årige pige havde uden at få lov fulgt lidt efter, men var så faret vild undervejs retur mod familiens adresse i Bjæverskov. Til sidst havde hun så henvendt sig på tankstationen, hvor hendes far afhentede hende. Hun var i god behold og havde ikke lidt overlast under sin udflugt i et for hende fremmed og ukendt byområde.

Tyv tilbageholdt – Strandvejen, Strøby - Køge

Kl. 21.30 anmeldte en 50-årig mand fra Køge, at han havde tilbageholdt en mand, som kunne mistænkes for et tyveri fra et udhus. Politiet kørte hurtigt til stedet og fik den tilbageholdte mand identificeret som en 46-årig mand fra Litauen, men med ophold i Danmark. Han havde fra udhuset taget en radio, en rundsav og en værktøjskasse, så politiet anholdt og sigtede den 46-årig litauer for tyveri af effekterne. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, idet grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør ikke fandtes at være til stede. Den 46-årige er fortsat sigtet i sagen, som han vil høre nærmere til, når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Karlsvognen, Køge

Kl. 00.59 rykkede politiet ud til Køge Nord-station efter en anmeldelse om, at en del unge befandt sig på stedet og måske ville komme i slagsmål. En patrulje kørte til stedet, hvor ingen var i slagsmål, men der befandt sig ganske rigtigt flere unge, som af for politiet ukendt årsag havde sat hinanden stævne på stedet. Ingen ønskede hjælp fra politiet, som dog heller ikke fandt grundlag for at blande sig yderligere. På stedet traf politiet dog en 13-årig pige, som var efterlyst som savnet fra et opholdssted i Hvalsø, hvor hun burde være. Politiet kørte ifølge aftale med opholdsstedet pige retur dertil, så hun kunne være i trygge rammer. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 02.52 fik politiet en anmeldelse fra en mandlig 29-årig bilist, der havde standset en anden bilist på mistanke om spirituskørsel. Føreren i det andet køretøj havde den 29-årige bilist set gå usikkert rundt på en tankstation, inden han efterfølgende var kørt fra stedet i en bil, som anmelderen fulgte efter og fik standset. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 21-årig mand fra Roskilde, der blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen blev han løsladt og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde den personbil, som han havde været fører af. Alkometertestene havde indikeret, at han var så påvirket af alkohol, at analyseresultaterne af blodprøven kan forventes at overstige 2,00 promille. Dermed havde politiet hjemmel til at beslaglægge personbilen, som tilhørte et nærtstående familiemedlem, ud fra den nyligt udvidede lovhjemmel til at beslaglægge køretøjer. Bilejeren er også underrettet herom, og den 21-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Stationen, Svinninge – Holbæk

Kl. 04.19 havde en opmærksom genbo i forbindelse med et toiletbesøg bemærket et lysskær ved en grillbar. Kort efter havde der lydt et brag fra stedet, hvor en brand havde godt fat i bygningen. Politiet kunne fra brandstedet konstatere en kraftig røgudvikling fra en brand, der havde godt fat i bygningens tag over grillforretningen. Brandvæsnet fik dog begrænset branden til grillforretningens lokaliteter, således at branden ikke nåede at brede sig til stationsbygningen. Togdriften blev indirekte påvirket, idet togene under brandslukningen ikke måtte standse på stedet, men gerne foretage gennemkørsel. Kl. ca. 05.30 gik brandvæsnet i gang med efterslukningen, og herefter blev området afspærret, indtil politiet kan foretage tekniske undersøgelser i et forsøg på at finde den egentlige brandårsag. Ved en foreløbig undersøgelse fandt politiet intet mistænkeligt på stedet, og ingen personer er kommet til skade som følge af branden.

Færdselsuheld – bil udbrændt – Englerupvej, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby - Lejre

Kl. 05.02 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var forulykket. På uheldsstedet traf politiet en 20-årig mand fra Frederiksberg, som oplyste, at han havde været fører af det forulykkede køretøj, som efter uheldet var brudt i brand. Han var ædru og havde under kørsel ad Englerupvej i en kurve mistet kontrollen over personbilen, som havde ramt både en lygtepæl og et stengærde på en privat adresse. Den 20-årige var ikke kommet til skade ved solouheldet og kunne selv forlade det forulykkede køretøj. Politiet registrerede uheldet og underrettede ejerne af de påkørte om forsikringsforholdene på de skadevoldende køretøj.


Søndag – mandag

 

Knallertfører fuld og frakendt førerretten – Låddenhøj, Roskilde

Kl. 10.00 blev en 64-årig mand fra Roskilde sigtet og anholdt for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev standset kort før krydset ved Møllehusvej, hvor han blæste alkometeret over det tilladte. Den 64-årige var frakendt førerretten til at køre lille knallert på grund af flere tidligere sager om spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet får resultatet af blodprøven, vil den 64-årige høre mere i sagen.

 

Fuld, fart og frakendt kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 14.10 kørte politiets videobil ad Køge Bugt Motorvejen, hvor patruljen startede en hastighedsmåling og videooptagelse af en bilist, som kørte i høj fart i sydlig retning. Bilisten blev målt til at køre omkring 180 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 110 km/t, og den foretog overhaling højre om flere bilister i den tætte trafik. Så han blev blinket ind til siden af patruljen.

Bilisten viste sig at være en 29-årig mand fra Hedehusene, som var frakendt førerretten, da i en tidligere sag, hvor var kørt galt med en promille over 2,0. Den 29-årige var også ved dagens kontrol påvirket af både spiritus og kokain. Han blev derfor anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Videoen indsendes nu til Nationalt Færdselscenter, som laver en beregning af den præcise hastighed under kørslen.

Den 29-årige blev vejledt om risikoen for, at hans bil blev konfiskeret, hvis han fortsatte med at køre bil. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sagen.

Frontal sammenstød – Nykøbing-Slagelsevej, Hønsinge, Vig – Odsherred

Kl. 14.47 skete et frontal sammenstød på Nykøbing- Slagelsevej i Hønsinge i Vig, da en personbil med en 78-årig mand fra Frederiksberg bag rattet, kom over i den modsatte vognbane og stødte sammen med en modkørende bilist. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 78-årige blev tilset, da han formentlig havde fået et ildebefindende under kørslen. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til undersøgelse, men hans tilstand var ikke kritisk.

Den modkørende bilist, en 28-årig mand fra Eskebjerg kom ikke til skade, men en 29-årig kvindelige passager i bilen blev bragt til behandling på skadestuen, hvor hun fik konstateret et brud i foden. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne ved frontaluheldet.

Narkopåvirket lastbilchauffør – Vestmotorvejen, Kværkeby, Ringsted

Kl. 16.15 standsede en motorcykelbetjent rutinemæssigt en lastbil med sættevogn på Vestmotorvejen ved Kværkeby i Ringsted. Da motorcykelbetjenten henvendte sig ved førerhuset blev han mødt af en kraftig lugt af hash. En patrulje blev sendt til stedet med et narkometer, og chaufføren, en 30-årig mand fra Litauen, blev testet positivt for hash. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel i det tonstunge køretøj og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev senere løsladt og blodprøven sendt til hastebehandling. Chaufføren skal mandag møde på politistationen, hvor resultatet af blodprøve vil være klar og sagen kan afgøres med det samme.

Spiritusbilist fik inddraget førerretten – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 18.05 standsede en færdselsbetjent rutinemæssigt en 48-årig kvinde fra Ringsted, som kørte ad Jernbanevej mod vest i Ringsted. Bilisten var tydeligt påvirket af alkohol og ved et pust i alkometeret blev det bekræftet, at hendes promille var væsentligt over det tilladte.

Hun blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Den 48-åriges promille var så høj, at politiet inddrog førerretten på stedet, idet det forventes, at analyseresultatet vil give grundlag for en ubetinget frakendelse af førerretten. Nu afventer politiet svaret på blodprøveanalysen, hvorefter den 48-årige vil høre mere fra politiet i sagen.

Mistænkelig knallert kørte fra politiet – Asylgade, Roskilde

Kl. 20.25 fik en politipatrulje øje på en lille knallert, som kørte i krydset Toftegade/Asylgade i Roskilde. Knallerten havde ingen nummerplade på, så betjentene tændte udrykningsblinket, for at lave en rutinestandsning af knallerten. Knallertføreren standsede dog ikke, men fortsatte videre nogle få hundrede meter, før patruljen fik stoppet ham.

Knallertføreren, en 50-årig mand fra Roskilde, var påvirket af euforiserende stoffer, og havde 0,29 gram amfetamin på sig. Han blev desuden fundet i besiddelse af værktøj, handsker og maskering, som patruljen mistænkte kunne bruges i indbrudssammenhæng. Den 50-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel på en knallert, som ikke var registreret eller forsikret og for besiddelse af euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde de mulige indbrudsremedier, og undersøger nu, om han kan mistænkes i forbindelse med sager om tyveri eller indbrud.
Den anholdte fik udtaget en blodprøve, som skal klarlægge om den 50-årige var påvirket under kørslen, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

 

Kvinde ramt af bil – Ringvejen, Køge

kl. 02.30 blev en fodgænger ramt af en bil, da hun gik over Ringvejen ikke langt fra krydset ved Nørre Boulevard. Billisten, en 59-årig mand fra Herfølge, kørte ad Ringvejen mod nord, da kvinden ifølge ham gik ud på kørebanen, hvor han ikke kunne nå at standse. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor fodgængeren, en 22-årige kvinde fra Køge, havde pådraget sig alvorlige kvæstelser. Hun blev bragt til sygehuset til behandling, men meldes at være uden for livsfare. 

Politiet tilkaldte en bilinspektør, som undersøgte uheldsstedet for at klarlægge omstændighederne omkring uheldet. Den chokerende 59-årige bilist blev rutinemæssigt testet med alkometeret, men han havde ikke indtaget alkohol. Han var ikke kommet noget til ved uheldet. En hundepatrulje gennemgik uheldsstedet for at lede efter eventuelle tabte effekter tilhørende den 22-årige. Ringvejen var afspærret mens undersøgelserne stod på, hvorefter vejen igen kunne åbnes tidligt mandag morgen. 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler