Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Nykøbing Sj - tirsdag den 24. november

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Uglevej, Solrød Strand
Ventegodtsvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lumsås Strandvej, Lumsås, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 09.58 anmeldte personalet i forretningen Harald Nyborg, at to udenlandske mænd var tilbageholdt som mistænkte for tyveri. Politiet fik i forretningen kontakt til to lettiske mænd på 34 og 38 år, som begge blev anholdt og sammen sigtet for tyveri af to højttalere og et sæt høretelefoner til en samlet værdi af 485 kr. Med assistance fra en tolk afhørte politiet de to sigtede om tyveriet, som straks blev afgjort med en bøde til dem begge. Da bøden var blevet betalt, løslod politiet de to mænd i løbet af eftermiddagen.

Mistænkelige telefonopkald gennemskuet – Ringsted

Kl. 13.35 ringede en 42-årig kvinde fra Præstø op til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter en navngiven medarbejder på politistationen i Ringsted. Årsagen var, at hun ca. 15 minutter tidligere var blevet ringet af en ukendt person, hvis telefonnummer havde fremstået som hovedtelefonnummeret 46351448 hos Midt- og Vestsjællands Politi. Den ukendte mand havde præsenteret sig som en navngiven medarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi og oplyst at skulle kigge nærmere på et mistænkeligt banklån, som den 42-årige skulle have optaget i en bank. Da den 42-årige tidligere på formiddagen havde modtaget et uønsket opkald uden tale fra et telefonnummer, som hun ikke kendte, blev hun i forbindelse med dette opkald så mistænksom, at hun ville lave en kontrolopringning til Midt- og Vestsjællands politi. I den anledning fik hun så naturligt fat i den navngivne medarbejder, som intet kendte til det foretagne telefonopkald og i øvrigt ikke talte med den accent, som den ukendte mand i telefonen havde talt med. Den 42-årige havde i øvrigt heller ikke optaget et lån som påstået af den ukendte mand.
Kl. 14.18 henvendte en 64-årig kvinde fra Odense sig også til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter den samme navngivne medarbejder efter et telefonopkald fra en ukendt mand, hvis telefonnummer havde fremstået som Midt- og Vestsjællands Politis hovedtelefonnummer 46351448. Hun gav samme beskrivelse af optakten, som hun gennemskuede som et muligt forsøg på at franarre hende personlige oplysninger. Hun ville derfor ringe kontrol til Midt- og Vestsjællands Politi, hvor den pågældende medarbejder på politistationen i Ringsted stadig intet kendte til sådanne opkald.
Politiet undersøger nu sagerne nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der formodes at ville have udleveret nogle personlige oplysninger fra de to kvinder, så han kunne misbruge deres identitet og personlige oplysninger til en eller anden form for økonomisk kriminalitet.

S-togspatrulje – Solrød / Hundige, Greve

Kl. 16.17 tog en patrulje en tur i S-toget fra Solrød S-station til Hundige S-station for at kontrollere, om rejsende anvendte mundbind i offentlig transportmidler som foreskrevet i COVID-19-reglerne. På turen fra Solrød til Hundige observerede politiet ca. 25 rejsende, som alle anvendte mundbind som foreskrevet. På togturen fra Hundige kl. 16.34 og retur til Solrød S-station bemærkede politiet, at to rejsende ud af ca. 60 kontrollerede rejsende ikke anvendte mundbind som påkrævet. Da politiet vurderede, at de to rejsende ikke var undtaget, blev de anmodet om at anvende mundbind. Det efterkom de to rejsende straks, så politiet foretog sig ikke yderligere for dem.
S-togskontrollen i relation til COVID-19-reglerne indgår som en naturlig del af politiets arbejde med kontrol af, hvorvidt personer anvender mundbind de steder, hvor der er lovkrav herom, som f.eks. i offentlige transportmidler, butikker, indkøbscentre eller restauranter mv.

Narkobilist uden kørekort – Naurbjergvej, Naurbjerg, Lille-Skensved - Køge

Kl. 17.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af. Politiet havde i 2015 inddraget hans førerret, så da den 27-årige efterfølgende ikke havde erhvervet sig førerret, måtte han ikke være fører af personbilen. Politiet løslod den 27-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.

Uro og uorden – Søndergade, Ringsted

Kl. 18.16 lavede en måske uligevægtig mand så meget uro og ballade på gaden, at politiet blev underrettet om mandens uhensigtsmæssige adfærd. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 31-årig mand uden fast bopæl fra Jylland, som ved politiets foranstaltning blev sat på en bus, så han kunne få fornøden omsorg hos noget familie i Haslev. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget i anledning af hans uhensigtsmæssige adfærd.

Grundlovsforhør – Forsøg på røveri mod supermarked – Over Bølgen, Greve

Kl. 19.42 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre mand netop havde forsøgt at begå et røveri mod supermarkedet Aldi. Han var kommet ind i forretningen, hvor han umaskeret, men med hætte fra hættetrøje trukket op, truede kasseekspedienten med en pistollignende genstand til at udlevere kassebeholdningen. Kasseekspedienten havde tøvet hermed og i bestemte vendinger bedt den unge mand om at forsvinde, hvilket havde fået røveren til at forlade stedet uden udbytte.
Politiet kørte til området med flere patruljer for både at lave tekniske undersøgelser og lede efter røveren, der hurtigt blev identificeret som en 17-årig ung mand fra Greve. Ham ledte politiet så målrettet efter i de følgende timer, indtil han blev lokaliseret i Greve-området og anholdt kl. 21.40. Politiet sigtede ham for forsøg på røveri mod supermarkedet og anbragte ham efter afhøring i et arresthus, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør i Retten i Roskilde tirsdag med krav om varetægtsfængsling.

Flygtede, men lavede uheld – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 20.13 bemærkede en hundepatrulje, der kørte ad Nørre Alle mod vest, at en personbil kom fra Nyvangsvej og kørte ud på Nørre Alle mod øst. Føreren af personbilen satte ved synet af politibilen hastigheden gevaldigt op og drejede hastigt ind på en nærliggende parkeringsplads. Her fandt politiet bilen, der i forbindelse med parkeringen havde påkørt en parkeret bil på parkeringspladsen. Ved siden af bilen befandt sig et par mænd, som ikke var i besiddelse af bilnøglen til personbilen. En hund fra hundepatruljen fandt dog bilnøglen henkastet et stykke væk, og da politiassistenterne fra hundepatruljen kunne genkende en 21-årig mand fra Kalundborg som værende føreren, blev han sigtet for kørsel uden førerret i bilen i forbindelse med kørslen ad Nørre Alle, idet han ikke havde førerret. Den 21-årige blev i samme anledning afhørt som part i et færdselsuheld i forbindelse med påkørslen af den parkerede bil, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 22.34 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Lyngvej, Køge

Kl. 01.28 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Køge for kørsel i formentlig narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer eller andre medikamenter. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 24-årige høre nærmere fra politiet.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler