Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Nykøbing Sj - tirsdag den 9. marts

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre Asmindrup
Læsøvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

COVID-19: Skønhedsklinik sigtet – Roskilde

Mandag kl. 11.50 kørte en patrulje forbi skønhedsklinikken i Roskilde, hvor en medarbejder og indehaveren flere gange er blevet sigtet for at overtræde restriktionerne om at holde lukket for at nedbringe smitte med Covid-19. Ved dagens tilsyn var det fjerde gang inden for en uge, at klinikken holdt åben trods lukkeforbuddet. Patruljen så skilte foran forretningen og traf indehaveren og medarbejderen, som var i gang med at ordne negle på en kunde. For 12. gang måtte politiet hive bødeblokken frem og sigte dem 34-årige mand og den 32-årige kvinde for at bryde reglerne. Anklagemyndigheden har samlet alle sagerne mod skønhedsklinikken, som nu vil blive sendt til retten til afgørelse med en på bødepåstand på et efterhånden ikke ubetydeligt sekscifret beløb, da hver sigtelse som udgangspunkt lyder på 10.000kr med mulighed for forhøjelse ved gentagelse.

Narkobilister – Kalundborg og Odsherred

Kl. 13.53 blev en 41-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil ad Jyderupvej ud for Reerslev i Ruds Vedby – Kalundborg. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Kl.16.11 kom en melding på politiradioen om, at en personbil kørte hasarderet i Nykøbing Sj. En patrulje i området fik øje på den bil, som blev beskrevet i anmeldelsen. Bilen kørte ad Odsherredvej i krydset ved Højbyvej, og patruljen satte efter og fik standset bilisten, som viste sig at være en 31-årig mand fra Rumænien med adresse i Højby Sj. Han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 31-årige havde desuden aldrig erhvervet kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret.

De anholdte blev begge løsladt efter blodprøveudtagelsen, og vil høre mere i deres sager når blodprøverne er blevet analyseret.

Cyklist ramt af flugtbilist– Bregningevej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 18.04 anmeldte moderen til en 14-årig dreng, at han netop var blevet påkørt, da han cyklede ad Bregningevej i Jyderup, da en modkørende bil ramte ham, så han styrtede og endte i grøften. Bilisten standsede ikke op efter uheldet, men fortsatte videre mod sydøst i retning mod Bjergsted. Bilen beskrives som en mørk personbil.

Den 14-årige slog sig i faldet, og hans mor kørte ham på skadstuen til tjek, men han havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Cyklen blev slået skæv i faldet. Politiet optog rapport i sagen og forsøger nu at finde frem til bilen, som var indblandet i uheldet. Vidner som så uheldet eller som har bemærket en mørk personbil i Bregninge omkring kl. 18.00, hvor den kørte i sydøstlig retning mod Bjergsted bedes kontakte politiet. Oplysninger i sagen kan gives til poltiet på tlf. 114.

 

Grundlovsforhør i narkosager – Roskilde og Køge

Politiet gjorde i går to større narkofund i Roskilde og i Køge, som i dag danner grundlag for to grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Roskilde

Politiet var mandag aften kl. 20.03 på en adresse i Roskilde by, da der var mistanke om, at der blev solgt narko på stedet. Patruljen traf tre personer i lejligheden, som bar præg af narkomisbrug. De blev gjort bekendt med, at politiet ville foretage ransagning efter narko. En 49-årig mand fra Roskilde, som var gæst på stedet, blev visiteret og fundet i besiddelse af en peberspray. Han blev sigtet for at overtræde våbenloven og bortvist fra lejligheden. De to tilstedeværende, en 51-årig kvinde og en 40-årig mand, blev og overværende ransagningen, hvor en narkohund blev indsat til at gennemgå stedet. I lejligheden blev fundet en pose med 63,97 gram amfetamin og en pose med 51,14 gram hash. Derudover fandt politiet remedier, som tydede på narkosalg og et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte var udbytte fra narkosalg. Alle effekter blev beslaglagt til sagen. Manden og kvinden blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på narkosalg ifølge straffelovens regler, anholdt og taget med til stationen til afhøring. De vil i dag kl. 14.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

 

Køge

Mandag kl. 20.33 bemærkede en patrulje en bil i krydset Stensbjergvej/Lyngvej i Køge, som betjentene besluttede at standse i en rutinekontrol. Patruljen tændte udrykningssignalerne, men bilen fortsatte videre og drejede af ved parkeringspladsen ved Rishøj Stadion. I bunden af parkeringspladsen kunne bilen ikke komme videre, så bilisten standsede og løb fra bilen i retning mod øst. En betjent løb lige i hælene på den flygtende mand, som kort før pågribelsen smed han noget hvidt fra sig ind i et buskads. Føreren af bilen, en 25-årig mand uden registreret adresse, blev anholdt og ført med tilbage til bilen, hvori der sad to mandlige passagerer, en 28-årig fra Køge og en 29-årig fra Lellinge.
Føreren viste sig ikke at have kørekort og han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret. Bilen blev ransaget, hvor politiet fandt en pistollignende genstand, som viste sig at være en hardballpistol. I buskadset fandt politiet en pose som indeholdt en større mængde hvidt stof. De to passagerer fik lov til at gå efter afhøring på stedet, da de ikke var mistænkt for at være indblandet i narkosagen.

Den 25-årige mand fik udtaget en blodprøve og taget med til politistationen til afhøring.
Stoffet blev på politistationen testet til at være kokain og kontrolvejet til 80,56 gram. Ved en visitation blev den anholdte fundet i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, som politiet beslaglagde til sagen. Narko og hardballpistolen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 25-årige vil i dag kl. 12.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden vil i begge sager begære dørlukning, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere i sagen.

Brag lød som pistolskud – Gymnasievej, Køge

Kl. 22.19 kørte politiet talstærkt til Køge efter anmeldelse om, at der var hørt brag på stedet, som ifølge vidner lød som pistolskud. Patruljerne fandt dog ikke frem til noget som bekræftede, at der skulle være skudt med en pistol på stedet. Ingen personer eller genstande var umiddelbart blevet ramt af skud. Uundersøgelser med blandt andet hunde i området viste heller ikke tegn på skudafgivelse. Politiet blev i området indtil ud på natten, men der kom ingen yderligere brag eller klarhed over, hvor bragene tidligere på aftenen stammede fra.

Narkobilist – Nørregade, Ringsted
Kl. 00.41 standsede politiet en bil med to yngre mænd Nørregade i Ringsted. Passageren, en 24-årig mand uden fast adresse, sad og røg en joint mens han filmede sig selv, da politiet henvendte sig ved bilen. Han nægtede at stoppe sin åbenlyse hashrygning, så han blev kortvarigt anholdt af patruljen. Føreren af bilen, en 19-årig mand fra Ringsted, var påvirket af hash under kørslen, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 24-årige blev sigtet for at være i besiddelse af en hashjoint, hvorefter han blev løsladt og måtte forlade stedet uden kørelejlighed.

Den 19-årige blev løsladt, da han havde afgivet en blodprøve, og de to sigtede kan begge forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

Is på bilrude gav bøde – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 04.38 standsede politiet en kassebil, som holdt ved en tankstation på Ringstedgade i Roskilde centrum. Føreren af bilen kunne dårligt se ud af ruderne på varebilen, for han havde ikke skrabet isen af i frostvejret. Patruljen sigtede den 24-årige mandlige fører fra Hedehusene for at overtræde reglerne i færdselslovens udstyrsbekendtgørelse, da det ikke var forsvarligt at køre i bilen, når han ikke havde frit udsyn gennem ruderne. Bilisten fik skrabet bilen fri for is inden han kunne køre videre – nu med en bøde i udsigt.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler