Nyt fra Nykøbing Sj i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stenhøjparken, Borup
Emilsgade, Viby Sj.
Nordhøjen, Himmelev, Roskilde
Havremarken, Borup
Kløverengen, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Poppelvej, Nykøbing Sj.
Møllebakken, Lumsås, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bakkegårdsvej, Rørby, Kalundborg

Tyveri fra køretøjer:

Kastaniehusene, Karlslunde (forsøg)
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Eriksvej, Store-Heddinge
Bakkegårdsvej, Strøby Egede, Køge
Overdrevsvej, Store-Heddinge
Bjælkerupvej, Store-Heddinge
Sirgræsvej, Store-Heddinge
Aldersro, Herfølge


Værktøj stjålet fra flere varebiler – Stevns

Otte anmeldelser om indbrud i varebiler i Stevns kommune har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget i løbet af blot de første fem dage i september måned.
Indbruddene i varebilerne er primært sket i løbet af den forgangne weekend, hvor seks af de otte varebiler blev udsat for tyverier, medens de var henstillet i Store-Heddinge-området. De to øvrige tyverier fra varebiler skete på veje i Strøby Egede-området.
Fælles for alle tyverierne er, at tyven(e) har stjålet diverse værktøj, herunder el-værktøj, som i alle tilfælde er blevet stjålet efter opbrydning af sidedøren ind til varebilernes varerum.

Endvidere kan politiet konstatere, at især en bestemt håndværksbranche har været særligt ramt, idet fem af de otte tyverier fra varebiler er sket fra køretøjer tilhørende tømrerfirmaer. Fire af disse tyverier er sket fra varebiler tilhørende det samme tømrerfirma uanset køretøjernes forskellige placeringer i Stevns kommune.

Politiet har undersøgt nogle af de berørte varebiler og afventer nu, om der måtte være tekniske spor til brug for identifikation af tyven(e).

Borgere primært i Store-Heddinge-området, men også andre steder i Stevns kommune, der i løbet af weekenden måske har bemærket usædvanlig aktivitet omkring håndværkervarebiler, må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger herom, idet politiet i forbindelse med modtagne anmeldelser ikke har modtaget oplysninger om mistænkelige aktivitet på de forskellige gerningssteder.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (knappen findes ikke i alle køretøjer).
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Borger gennemskuede mulig bedrager – Karlslunde - Greve

Kl. 08.15 ønskede en 72-årig kvinde fra Karlslunde at underrette politiet om, at hun søndag aften kl. ca. 20.40 var blevet ringet op af en fremmed mand. Han ringede fra skjult nummer og havde præsenteret sig en medarbejder i politiets IT-afdeling, der interesserede sig for et lån, som en mand skulle have optaget i den 72-årige kvindes navn.
Den 72-årige var forundret og skeptisk, så hun spurgte ind til flere detaljer om det falske lån, hvilket fik den falske politimand til at true med oplysninger om, at hun kunne risikere op til 12 års fængsel, såfremt hun ikke samarbejdede med politiet.
Samtalen blev afsluttet, uden at kvinden foretog sig noget i sammen med den falske politimand, men en kontrolopringning til banken bekræftede, at det hele var fup og svindel, idet der ikke var optaget noget lån i kvindens navn som oplyst af den falske politimand.

Politiet vil gerne rose den 72-årige kvinde for at være skeptisk over for denne type uopfordrede henvendelser og endda på et tidspunkt, hvor politiet under normale omstændigheder ikke vil kontakte nogen i forbindelse med efterforskning af en sag.
Undlad i sådanne tilfælde at give personlige oplysninger eller koder til f.eks. betalingskort, NemID/MitID og netbank mv., så disse oplysninger kan bruges af andre til økonomisk kriminalitet.

Mand faldt ned fra lastbil – Strandlystvej, Lammefjorden, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.22 var en ambulance blevet sendt til Strandlystvej, idet en mand var kommet til skade efter et fald.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en lettere tilskadekommen, 47-årig mand fra Tjekkiet, som i den tilkaldte ambulance blev kørt til undersøgelse og behandling på et sygehus.
Den 47-årige havde arbejdet på ladet af en sin lastbil, da han af ukendte årsager faldt knap 1,5 meter ned fra lastbilens lad. Der var ingen andre til stede, da ulykken skete, så Arbejdstilsynet og politiet skal nu i fællesskab undersøge omstændighederne i et forsøg på at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Dampmøllevej / Kastanievej, Holbæk

Kl. 14.04 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en knallertkører var væltet og måske kommet til skade, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 15-årig ung mand fra Holbæk var kørt på en knallert ad Dampmøllevej mod syd, da han i en kurve ud for Kastanievej væltede på grund af grus på vejen. Han ramte ind i en stolpe til et lyssignal og slog sig, men blev udskrevet efter undersøgelse på skadestuen uden behandlingskrævende skader.
Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Narkokørsel – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.56 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Ugerløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skovvejen i østlig retning. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.
Den 43-årige mente dog ikke at være påvirket af narkotika under kørslen, men det vil han få nærmere oplysninger om, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

kl. 16.40 sigtede og anholdt politiet en 50-årig mand fra Svebølle for narkokørsel, da han blev stoppet på Holbækvej mod øst i Kalundborg. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på blodprøven kommer vil bilisten høre mere i sagen.

Færdselsuheld – Egøjevej/Ravnsborgvej, Køge

Kl. 18.14 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Egøjevej/Ravnsborgvej i Køge. En 50-årige kvinde fra Køge kørte ad Egøvej mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre ad Ravnsborgvej. Imod hende kom en 40-årige mand fra Køge kørende, han skulle lige ud i krydset, men den 50-årige begyndte sit venstresving lige før han nåede krydset, så de to biler stødte sammen i krydset. Ingen personer kom noget til, og der var ikke behov for ambulance. Bilerne fik skader lækkede olie, så vejhjælp blev tilkaldt til at smide kattegrus. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Unge med hash og kniv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.05 var en patrulje på Holbæk Station, hvor de traf to unge, som lugtede af hash. Betjentene visiterede de to 15-årige, en pige fra Holbæk og en dreng fra København. Pigens taske lugtede kraftigt af hash, og patruljen fandt jointpapir i tasken. Drengen var i besiddelse af 2 ½ hashjoint og 1 gram hash. De erkendte begge, at de røg hash indimellem. Drengen bar også en lommekniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Politiet beslaglagde hash og kniv, og den 15-årige dreng blev sigtet for at overtræde knivloven og lov om euforiserende stoffer. Betjentene orienterede drengens forældre om sagerne, men også pigens forældre blev kontaktet og oplyst om deres datters begyndende misbrug. Patruljen skrev desuden en socialrapport til de unges bopælskommuner med bekymring i forhold til hashrygning og trivsel.

Påvirket knallertfører – Havnegade, Nykøbing Sj.- Odsherred

Kl. 21.48 stoppede en politipatrulje en lille knallert, som kørte på Havnegade mod syd i Nykøbing Sj. Føreren af knallerten viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte og en narkometertest viste positiv for amfetamin. Føreren af knallerten, en 56-årig lokal mand, blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Brand i villa – Bredager, Greve

Kl. 22.23 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Bredager i Greve. Ilden var startet på husets terrasse, formentlig fordi en terrassevarmer havde antændt en sofa. Branden fik hurtigt fat og spredte sig til husets tag. Alle personer og dyr kom ud af villaen og brandslukningen iværksat. Ilden fik fat mellem loftet og taget og det røg en del fra branden. Røgfanen gik lige op i luften, så der var intet behov for evakuering af naboer. Efter knap en time var branden slukket og kun efterslukningen manglede. Politiet optog rapport om branden, som skal undersøges nærmere for at fastslå brandårsagen med sikkerhed.

Spirituskørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 02.07 blev en 26-årig kvindelig bilist fra Asnæs stoppet, da hun kørte på Skagerakvej mod vest ud for Kløverstien i Holbæk. Patruljen foretog en rutinekontrol bilisten, som blev testet med alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Den 26-årige blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt igen. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven.

Brand i bil – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 05.43 opstod der brand i en bil under kørslen, da en varebil kørte ad Køgevej i Hårlev. Den 31-årige mand fra Karise, som førte varebilen opdagede flammer fra motorrummet, standsede og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket. Vejen blev lukket, mens brandvæsnet arbejdede på stedet. Bilen havde lækket olie under branden, men brandvæsnet fik ryddet op og lige før kl. 7.00 kunne vejen genåbnes. Ingen kom noget til, og der var intet mistænkeligt omkring brandens opståen.

OPFØLGNING:

 

To mænd dømt for tyverier fra jagtforretninger

Retten i Roskilde fandt mandag to mænd på hhv. 52 og 55 år skyldige i flere tyverier fra jagtforretninger rundt om i landet. Mændene, der begge har bosnisk baggrund, blev idømt seks og otte måneders fængsel for til sammen at stå bag tyverier for ca. 180.000 kroner.

Det var primært kikkertsigter, som de to mænd have specialiseret sig i at stjæle. Det gik ud over forretninger i Benløse ved Ringsted, Langeskov, Bogense, Næstved, Nykøbing Falster og Helsinge. Den 55-årige deltog i alle tyverierne, mens den yngre af de to mænd kun deltog i nogle af tyvetogterne.

Den 55-årige blev desuden også dømt for et forsøg på tyveri fra en jagtbutik i Fløng, hvor det dog lykkedes personalet at få stoppet manden på vej ud af forretningen med et kikkertsigte gemt i et elastikbælte under tøjet.

De to mænd blev anholdt i København den 20. maj, og siden har Midt- og Vestsjællands Politi arbejdet på at stykke sammen, hvor mange tyverier, som de to stod bag.

De blev begge udvist af landet efter endt afsoning af straffen. Begge mænd modtog dommen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi