Nyt fra Nykøbing Sj i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ved Volden, Solrød Strand
Engmarksvej, Greve
Hinbjerg, Karlslunde
Søstrupvej, Tingtved, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Willumsensvej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Egebjergvej, Nykøbing Sj.
Margrethe Alle, Karlslunde
Benedikte Alle, Karlslunde
Egevej, Ejby, Kirke-Hyllinge


Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 07.19 var en 30-årig kvinde fra Kalundborg formentlig blevet overrasket over føret i det østgående spor på Kalundborgmotorvejen, da hun under en overhaling mistede kontrollen over sin personbil.

Den kvindelige bilist påkørte herefter et vejskilt i midterrabatten, hvorefter bilen væltede om på siden, så den standsede med dele af køretøjet ude på vejen.

Den 30-årige bilist kunne selv slå alarm, da hun var sluppet uskadt fra uheldet, som krævede, at et bugseringskøretøj blev tilkaldt for at få fjernet hendes bil.

Det østgående spor var således kortvarigt spærret under redningsarbejdet, men fra kl. ca. 08.10 var det østgående spor atter farbar.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen andre trafikanter blev involveret, og årsagen måske kunne være glat føre.

Brandalarm gået i gang – Søndre Strandvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.38 var en brandalarm gået i gang på en adresse, hvor håndværkere var i gang med noget arbejde, så brandvæsnet og politiet kørte til stedet for at undersøge årsagen nærmere.

Det viste sig, at der overhovedet ikke var ildebrand på stedet, men brandalarmen formodedes at være blevet påvirket på grund af støv fra skæring i beton ved håndværkernes arbejde på stedet. Hverken brandvæsnet eller politiet foretog sig yderligere i anledning af alarmen.

Narkokørsel – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 12.04 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og den 29-årige mand fra Snertinge, som førte bilen ad Algade i Gørlev.

Den 29-årige blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen og derfor sigtet for narkokørsel, så han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nørregade, Ringsted

Kl. 12.40 fik politiet en anmeldelse fra en kvindelig bilist, der i Parkstræde tilbageholdt en formentlig spirituspåvirket bilist, som havde påkørt to biler i Nørregade.

Politiet fik i Parkstræde kontakt til en spirituspåvirket, 61-årig kvinde fra Ringsted, der ud fra anmelderens observationer kunne mistænkes for at have påkørt to parkerede biler i Nørregade under kørsel i nordlig retning frem til Parkstræde. Den 61-årige havde trods påkørslen fortsat sin kørsel, hvilket havde fået en anden bilist til at følge efter hende.

Den 61-årige var sluppet uskadt fra påkørslerne, men blev sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ejerne af de to påkørte personbiler er hver især blevet underrettet om sagen og skadevolderen.

Den 61-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Møllevej, Holmstrup, Jyderup - Holbæk

Kl. 15.13 var to bilister blevet impliceret i et sammenstød i krydset Møllevej – Åvej i Jyderup.

Det viste sig, at en 66-årig kvinde fra Gørlev Sj. var kørt i en personbil ad Møllevej mod syd frem til krydset ved Åvej, hvor hun skulle svinge til venstre ad Åvej.

Under svingningen ramte hun ind i venstre forskærm på en modkørende personbil, som en 30-årig kvinde fra Jyderup førte ad Møllevej i nordlig retning. Hun forsøgte at undvige mod højre, men kunne ikke undgå at blive påkørt.

Begge biler fik større materiel skade, og begge kvinder blev indbragt til skadestuen til kontrol. Det viste sig, at den 66-årige kvinde var kommet lettere til skade og skulle behandles herfor, mens den 30-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet fik fjernet de implicerede køretøjer og har i øvrigt optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Narkobilist uden førerret talte i telefon – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 15.45 bemærkede en patrulje, at føreren af en personbil talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen, hvorfor politiet standsede bilisten med henblik på en sigtelse herfor.

Føreren var en 32-årig mand fra Køge, som efterfølgende også blev sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.

Herudover kunne politiet også mistænke den 32-årige for at være påvirket af hash under kørslen, så han fik i forbindelse med den tredje sigtelse herfor og en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 32-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Spirituskørsel – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 16.30 blev en 44-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Jernbanevej i Holbæk.

Den 44-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 16.47 blev en 25-årig mand fra Fjenneslev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han førte Nordre Ringvej frem til Hesteskoen i Ringsted.

Den 25-årige kunne heller ikke fremvise noget kørekort, hvorfor han tillige blev sigtet for kørsel uden førerret i bilen.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 25-årige, som kan forvente at høre nærmere, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Færdselsuheld – Køllevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.10 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at en bilist var kørt af vejen og forulykket.

Det viste sig, at der var tale om en minibus, som var havnet i et mindre vandløb, men der var ingen passagerer i minibussen.

Føreren var en 56-årig mand fra Holbæk, som var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Uheldet var sket, da at han i forbindelse med kørsel ad Køllevej mod øst var kørt af vejen i et skarpt sving.

Politiet registrerede blot omstændigheder ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter var blevet involveret.

To hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet var igen en tur på Køgevej for at måle bilisternes hastighed på den del af Køgevej, som er beliggende i tættere bebygget område og derfor med en højst tilladt hastighed på 50 km/t.

En 58-årig mand fra Vejle-området blev kl. 17.15 målt til at køre mindst 84 km/t i en varebil i vestlig retning ad Køgevej. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen og kan nu forvente en bøde på 4.800 kr., et bidrag til Offerfonden på 500 kr. samt en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Kl. 18.10 blev en 37-årig mand fra Slagelse målt til at køre mindst 69 km/t i vestlig retning i en personbil, hvorefter han blev sigtet for både hastighedsovertrædelsen og kørsel i frakendelsestiden, idet han viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet indtil 2025.

Begge sigtede bilister kan nu forvente at høre yderligere fra politiet i nærmeste fremtid.

Uorden ved forsøg på at stjæle cigaretter – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 18.07 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand havde forsøgt at stjæle to pakker cigaretter, hvilket havde udviklet sig, da manden ikke betalte herfor og gik sin vej.

Politiet rykkede ud til supermarkedet, hvorfra manden var forsvundet, men forinden havde afleveret de to pakker cigaretter til en 17-årig mandlig medarbejder. Han var fulgt efter manden, der ikke havde betalt for cigaretterne i kiosken, og bedt om at få dem retur, hvilket han fik samtidig med et lettere skub. Herefter vendte manden sig om og forsøgte at sparke ud efter en anden ung medarbejder, der også var fulgt efter, inden manden forsvandt i området.

Ingen af de to ungarbejdere kom fysisk til skade ved episoden, og politiet ledte efterfølgende efter manden i området, men uden at finde ham. Han blev beskrevet som 40-50 år gammel, mørk i huden, 175-185 cm høj, kort gråligt hår, iført sort jakke, grå joggingbukser og mørkeblå kondisko. Han medbragte en hvid plastpose.

Dankort udleveret til svindler – Køge

Kl. 18.21 anmeldte pårørende til en 66-årig kvinde fra Køge by, at den 66-årige var blevet fuppet af en falsk bankmedarbejder og i den forbindelse havde udleveret sit dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af godt 5.000 kr.

En patrulje fik ved afhøring af den 66-årige klarlagt, at hun kl. ca. 16.35 var blevet ringet op af en mand, der havde udgivet sig for at være fra hendes bank. Opringningen skyldtes et forsøg på misbrug af den 66-åriges dankort, hvorfor et bankbud straks ville komme til hendes bopæl for at hente dankortet.

Under den næsten timelange samtale med den falske bankmedarbejder ringede det pludselig på døren, hvorefter den 66-årige udleverede sit dankort til det falske bankbud.

Det falske bankbud blev beskrevet som en mand, mellemøstlig af udseende, 30-40 år, almindelig af bygning, sort kort hår, iført sort tøj og sort vinterjakke. Han talte dansk og bar desuden et mundbind.

Den 66-årige anede efterfølgende uråd og kontaktede sin familie, som var behjælpelig med at få spærret hendes dankort, der dog allerede var blevet misbrugt til kontanthævningen.

Politiet har nu optaget en rapport om bedrageri i et forsøg på at få identificeret begge falske bankmedarbejdere.

Opfordringen fra politiet ved sådanne uventede telefonopkald er at få oplyst medarbejderens navn og bankafdeling, hvorefter telefonopkaldet afbrydes. Herefter foretages et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer for at blive omstillet til den pågældende, hvilket i de fleste tilfælde vil afsløre svindelnummeret. Det samme gælder, såfremt en person udgiver sig for at være fra en myndighed, der ønsker at få personlige oplysninger udleveret eller få nogen til at foretage forskellige penge-transaktioner.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 20.19 var to bilister impliceret i et mindre alvorligt sammenstød på Ringstedvej lidt nord for sidevejen Hvalsøvej ved Store-Merløse.

Det viste, at en 71-årig mand fra Næstved var kørt i sydlig retning ad Ringstedvej i sin personbil, da han formentlig på grund af et ildebefindende havde strejfet en modkørende personbil.

Politiet rekvirerede en ambulance til stedet, så den 71-årige kunne blive bragt til skadestuen til kontrol. Da modparten – en 43-årig mand fra Asnæs – var sluppet uskadt fra uheldet, registrerede politiet blot omstændighederne ved sammenstødet.

Blev sur over politiets kontrol og endte i detentionen – Landevejen, Kirke-Sonnerup, Kirke-Såby - Lejre

Kl. 02.20 besluttede en patrulje at henvende sig til fire mænd, der netop havde forladt området ved en tankstation på Landevejen, Kirke-Sonnerup, for en rutinemæssig kontrol af deres færden i området på dette tidspunkt af døgnet.

De fire mænd blev identificeret som fire mænd i alderen 25, 26, 26 og 38 år fra Holbæk kommune, og da de alle var påvirkede af enten euforiserende stoffer eller alkohol, kontrollerede politiet dem nærmere for besiddelse af eventuelle ulovlige stoffer.

Ved kontrollen blev den ene 26-årige fra Tølløse fundet i besiddelse af godt 17 gram hash og 0,2 gram kokain, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den kontrol blev den 26-årige efterfølgende så sur over, at han i de andre tilstedeværendes påhør begyndte at kalde politiet for diverse nedladende ting. Da han så ikke ville fjerne sig fra området for at få skabt ro igen, måtte politiet frihedsberøve ham i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Ved frihedsberøvelsen var den 26-årige så opfarende og truende, at politiet måtte bruge peberspray for at pacificere ham inden transporten til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn tilbragte nogle timer til afrusning frem til tirsdag morgen, hvor han blev løsladt.

Den 26-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser. De tre øvrige mænd ikke blev sigtet for noget i forbindelse med politiets kontrol af dem.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi