Nyt fra Nykøbing Sj i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Omfartsvejen, Gørlev Sj.
Kårupvej, Fårevejle St.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sognevej, Gundsømagle, Roskilde
Sydager, Greve
Duehusvej, Bjæverskov (2 anmeldelser)
Jystrup Leragervej, Jystrup Midtsj.
Søen, Karlslunde
Mosede Højvej, Greve
Eskebjergvej, Eskebjerg
Sønderstedvej, Søndersted, Tølløse
Kildebjergs Agre, Bjæverskov
Gl. Skovvej, Tølløse
Godsparken, Greve
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved
Dalen, Benløse, Ringsted
Ved Ringen, Roskilde
Kikhøjparken, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hjertegræsvej, Bjerge Strand, Store-Fuglede
Forchhammervej, Nyrup, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Jernbaneplads, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Torslundevej, Svinninge
Bøgehegnet, Greve
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Strandgården, Solrød Strand (2 anmeldelser)


Fredag-lørdag

 

Hashfund i handskerum – Holbækvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.37 var en patrulje fra operativ forebyggelse på gaden i Svinninge, hvor de ved en tankstation stoppede en bil i en rutinekontrol. Det viste sig at give pote, da betjentene under en ransagning af bilen fandt en stor klump hash i handskerummet. En 21-årig mand fra Birkerød blev sigtet for at besidde 36,39 gram hash, der blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 21-årige fik herefter lov til at gå, men vil senere høre mere i sin sag.

Mand anholdt for uorden – Nygade, Holbæk

kl. 19.24 fik politiet anmeldelse om, at en fuld mand skabte utryghed ved et spisested i Nygade, da han gik og antastede folk og ville holde om dem. En patrulje kom frem og traf en 32-årig mand fra Hørve, som var så påvirket af alkohol, at han ikke var egnet til at færdes på gaden. Han blev derfor taget med i detentionen til afrusning og senere løsladt. Han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Uopmærksom påvirket bilist kørte galt – Holbækmotorvejen, Holbæk

kl. 23.41 mistede en bilist herredømmet over sin bil i forbindelse med et telefonopkald. Bilisten, en 29-årig mand fra Ruds Vedby, kørte ad Holbækmotorvejen ved Holbæk, da han påkørte autoværnet og bilen forulykkede. Autoværnet blev beskadiget og landede på bilens kølerhjelm.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor det viste sig at bilisten kunne mistænkes for at være påvirket under kørslen. Han blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, hvor han fik udtaget en blodprøve. En skiltevogn blev opsat på uheldsstedet, og bilen blev senere fjernet fra motorvejen. Den 29-årige kom ikke noget alvorligt til ved uheldet.

Patruljen optog rapport, og nu afventes resultatet af blodprøven, som skal vise om bilisten havde indtaget stoffer eller alkohol over det tilladte.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 01.30 blev en 25-årig mand fra lokalområdet blinket ind til siden af en patrulje, da han kørte ad Kalundborgvej i Gørlev Sj. Standsningen var rutinemæssig, men det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Bilisten var desuden i år blevet frakendt førerretten frem til år 2027 i en tidligere sag om spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 25-årige lånt, så ejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Bilisten fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sine sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Ulovlig knallert stoppet – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 02.48 på Gørlev Landevej mod syd kørte en hurtig knallert, som politiet måtte trykke på speederen for at indhente. Patruljen konstaterede, at knallerten kørte væsentligt over det tilladte. Den 22-årig knallertfører fra lokalområdet blev stoppet, og knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse, da knallertens tophastighed skal udmåles. Den 22-årige kan senere forvente at høre mere i sagen om den ulovlige knallert.


Lørdag – søndag:

 

Redningsflåde på land – Jersie Strand, Solrød Strand

Kl. 08.05 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som havde fundet en redningsflåde, der var drevet i land på kysten ved Jersie Strand.

Politiet kørte til stedet og fik undersøgt redningsflåden, der dog var delvist sandet til. Med assistance fra det lokale redningsberedskab blev redningsflåden gravet fri, så politiet ud fra identifikationsoplysninger på redningsflåden kunne undersøge, hvorvidt nogen havde været i nød.

Politiet kunne efter kontakt til andre sø-myndigheder konkludere, at ingen fartøjer havde haft iværksat redningsaktioner ved brug af en redningsflåde, så dens præcise oprindelse fra et fartøj forblev uopklaret. Redningsflåden blev tømt for løse genstande og afmærket med politistrimmel, indtil den fjernes på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Egemarkevej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 10.15 blev en 32-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Egemarkevej.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsler – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 13.40 sigtede politiet en 32-årig mand fra København for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Københavnsvej.

Kl. 17.26 blev endnu en bilist sigtet for samme overtrædelse af færdselsloven, idet en 29-årig mand fra Roskilde blev sigtet herfor efter kørsel i en personbil ad Københavnsvej.

Begge bilister fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel uden førerret til vogntoget – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.00 standsede færdselspolitiet et vogntog bestående af en varebil med tilkoblet påhængsvogn med henblik på rutinemæssig kontrol af vogntoget og føreren.

Vogntoget blev ført af en 56-årig mand fra Mørkøv, hvis kørekort ikke gav tilladelse til at føre det omhandlede vogntog. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret til vogntoget og deltog efterfølgende i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en højere grad end tilladt.

Politiet sigtede den 56-årige for spirituskørsel, hvorefter han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Hybenvang, Holbæk

Kl. 16.20 blev en 26-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Hybenvang. Ved visitationen af den 26-årige fandt politiet ham i besiddelse af flere klumper hash med en samlet vægt på godt 20 gram. Hashen blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen efter blodprøven foreligger.

Telefonsvindel stoppet i tide – Roskilde

Kl. 17.07 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun i forbindelse med et telefonopkald onsdag formiddag var blevet forsøgt svindlet i forbindelse med overførsel af penge fra hendes bankkonto til en anden bank.

En fremmed mand havde kontaktet hende telefonisk og præsenteret sig som en kriminalbetjent, der oplyste, at nogen var ved at oprette et kviklån i hendes navn. Den 72-årig skulle derfor straks overføre sit indestående til en slags sikringskonto, hvorefter hun sendte et sekscifret beløb af sted til den anviste konto.

Efterfølgende fattede den 72-årige dog mistanke til, at noget kunne være galt, så hun kontaktede sit pengeinstitut, der kunne nå at stoppe pengeoverførslen, inden pengene dukkede op på modtagerens bankkonto. Hun led derved ikke noget tab som følge af svindelforsøget.

Politiet har nu optaget en anmeldelse om bedrageri, som i lighed med mange andre sager af tilsvarende karakter bliver efterforsket i et forsøg på at finde frem til den eller de personer, der står bag svindlen over for især ældre borgere.

Politiet vil gerne opfordre til at være særdeles skeptisk ved uventede telefonopkald fra personer, der udgiver sig for at ringe fra f.eks. et pengeinstitut, politiet eller en anden myndighed. Spørg efter pågældendes navn og arbejdsplads, så en kontrolopringning kan ske via hovedtelefonnummeret. Find selv telefonnummeret frem, og ring aldrig tilbage til det nummer, der kan ses i nummerviseren.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 18.09 blev en 30-årig mand fra Gislinge standset som fører af en personbil, som han førte ad Ringstedvej, og hvori han medbragte nogle børn.
Den 30-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag ud over det tilladte, hvorfor politiet sigtede ham for spirituskørsel og efterfølgende foretog anholdelse af føreren.

Politiet måtte tilkalde pårørende til at afhente børnene, inden politiet kunne transportere føreren til et sygehus til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Da den 30-årige medbragte børn i bilen i forbindelse med spirituskørslen, har politiet tillige udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om omstændighederne ved transporten af børnene.

Narkokørsel i bil med fejl i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.31 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og føreren, der viste sig at være en 30-årig mand fra Borup.

Bilen havde en uvirksom for- og baglygte i venstre side, ligesom bremselyset heller ikke virkede, og ved en narkometertest af føreren viste det sig, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Desuden kunne føreren heller ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt kørekortet frem til 2024 og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den 30-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter politiet fandt ham i besiddelse af godt fire gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Efter blodprøveudtagelsen løslod politiet den 30-årige, der kan forvente at høre nærmere om analyseresultatet på et senere tidspunkt.

Ulovlige knive – Parkstræde, Ringsted

Kl. 20.20 kontrollerede politiet to mænd på 20 og 23 år fra Køge, da de opholdt sig i Parkstræde bag et fitnesslokale.

Den 20-årige havde en springkniv med en bladlængde på syv centimeter på sig, og den 23-årige medbragte en foldekniv med en bladlængde på otte centimeter og uden noget anerkendelsesværdigt formål.

Politiet sigtede begge mænd for overtrædelse af knivloven og beslaglagde i den forbindelse begge knive som bevis i sagerne og med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Narkokørsel og besiddelse af narkotika – Høvevej, Asnæs – Odsherred

Kl. 21.25 sigtede politipersonale fra den lokale nærpolitienhed i Asnæs en 33-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Høvevej i narkotikapåvirket tilstand og medbringende flere unge som passagerer.

Narkometertesten indikerede, at føreren var påvirket af kokain under kørslen, hvorefter han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet foretog også en ransagning af bilen, hvorved politiet fandt en 17-årig ung mand fra Kalundborg i besiddelse af 0,3 gram kokain gemt i en cigaretpakke samt yderligere to poser med i alt 1,7 gram kokain. Kokainen blev beslaglagt hos den 17-årige i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer for hans vedkommende.

Den 17-åriges værge blev underrettet om sagen, ligesom politiet har udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om omstændighederne og sigtelsen mod ham.

Narko med på værtshus – Havnegade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 23.50 fik et værtshus i Havnegade et præventivt besøg af politipersonale fra den lokale nærpolitienhed i Asnæs. Samtidig kontrollerede politiet også gæsterne, hvoraf en 34-årig mand fra Sjællands Odde blev fundet i besiddelse af en pose med noget hvidt pulver, der viste sig at være 0,8 gram kokain.

Den 34-årige blev i forbindelse med beslaglæggelse af kokainen sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og vil høre nærmere fra politiet i den anledning.
Samtidig sluttede hans ophold på værtshuset, idet politiet meddelte ham et forbud mod at være gæst på stedet de næste to år i medfør af restaurationslovens regler herom.

Narkoindtagelse gav forbud mod at være gæst på restauration – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.38 sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for besiddelse af to poser med i alt 0,51 gram kokain under ophold på en restauration i Jernbanegade. Det var formentlig resterne af nogle euforiserende stoffer, som personalet på restaurationen havde afsløret ham i at indtage på toilettet. Han vil senere høre nærmere fra politiet om den ulovlige narkobesiddelse.

Sigtelsen mod den 22-årige medførte tillige et forbud mod at være gæst på stedet de næste to år i medfør af restaurationslovens regler herom.

Urolig gæst sparkede politiet – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.53 bad personalet på en restauration i Jernbanegade om yderligere assistance fra politiet på grund af uro og uorden udenfor.

Politiet kørte med flere patruljer til stedet, hvor især en kvinde blandt mange tilstedeværende råbte højt og fægtede med armene mod dørmændene til restaurationen. Kvinden blev skønnet noget påvirket af alkohol og forsøgt dæmpet, men hun ønskede ikke at tale med politiet, hvorfor hun gik hen på en perron på den nærliggende togstation.

Politiet fulgte efter for at få klarlagt identiteten på kvinden, der pludselig sparkede ud efter og ramte politibetjentene på kroppen og benene. Kvinden blev herefter med den fornødne magt anholdt og sigtet for vold mod politiet, hvilket medførte en udadreagerende adfærd fra kvindens side undervejs til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.

Den anholdte blev identificeret som en 36-årig kvinde fra Slagelse, der søndag formiddag blev afhørt til sagen om vold mod politiet, inden hun blev løsladt. Senere vil hun høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen strafferetligt skal afgøres.

Lyden af skud var et færdselsuheld – Østrupvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 03.04 slog en lokal kvinde alarm til politiet, fordi hun havde hørt noget, der mindede om lyden fra en skudafgivelse i Gundsømagle-området.

Flere patruljer kørte til området, hvor en forulykket og forladt personbil blev fundet et par hundrede meter fra helleanlæg på Østrupvej. Bilen havde påkørt helleanlægget, hvilket politiet tolkede som den lyd, anmelderen havde hørt.

En hundepatrulje undersøgte området ved den forladte og beskadigede bil i et forsøg på at finde frem til den person, der som fører havde påkørt helleanlægget. Umiddelbart fandt politiet ikke frem til føreren, men politiet har nu optaget en rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret føreren og dermed få afklaret, hvorfor føreren flygtede fra stedet. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i ulykken.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 06.47 søndag morgen rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var kørt frontalt sammen på Stevnsvej, som blev spærret for færdsel i begge retninger på grund af sammenstødet.

Det viste sig, at politiet efter en alkometertest kunne konstatere, at en 20-årig mand fra Strøby var påvirket af alkohol i højere grad end tilladt, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel, inden han i ambulancen blev bragt til skadestuen til kontrol og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Også modparten – en 55-årig kvinde fra Køge – blev i en ambulance bragt til skadestuen, hvor hun blev indlagt til behandling for sin personskade som følge sammenstødet. Også hun fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af enten alkohol eller andet under kørslen.
Politiet rekvirerede en bilinspektør til at foretage en undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer.

Ud fra de foretagne undersøgelser var uheldet sket, efter at den mandlige bilist i en personbil var kørt ad Stevnsvej i østlig retning. I modsat retning kørte den kvindelige bilist, da den mandlige bilist af ukendt årsag mistede kontrollen over bilen og kom over i den modsatte kørebanehalvdel. Begge bilisters hastighed var tilsyneladende ikke højere end de tilladte 50 km/t på strækningen, hvor uheldet skete.

Kl. ca. 08.40 var vejen med hjælp fra bugseringskøretøjer ryddet, så Movia kunne genoptage bustrafikken ad Stevnsvej.

Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren og analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver, før politiet kan afgøre sagen.


Søndag-mandag

 

Solouheld – Arnøjevej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 08.42 skete et solouheld i en kurve på Arnøjevej ved Frøslev i Store–Heddinge, da en 27-årig kvinde fra Stevns mistede herredømmet over bilen, der kørte frontalt ind i et vejtræ og nedlagde et skilt på vejen.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 27-årige og et mindre barn blev reddet ud af bilen. En helikopter hentede kvinden og barnet, som blev fløjet til sygehuset, da der i første omgang var frygt for alvorlig tilskadekomst. Bilinspektøren kørte frem for at undersøge uheldsstedet, som blev afspærret imens. Omkring kl. 10.34 var undersøgelserne på stedet afsluttet, og vejen kunne genåbnes.

Senere på formiddagen var tilbagemeldingen fra sygehuset, at kvinden var sluppet uden tilskadekomst og barnet kun var kommet lettere til skade. Patruljen optog rapport og der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve af bilisten, som skal vise om hun var påvirket under kørslen

Udenlandsk butikstyv stjal parfume – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 14.18 kørte en patrulje til Tingstedet i Ringsted, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt af centervagten, da han stjålet fire parfumer fra Christian Dior og Tom Ford til en samlet værdi af 3957 kr. Den 29-årig mand fra Rumænien havde forladt Matas uden at betale for parfumerne.

Personalet kontaktede en vagt i centeret, som løb efter tyven, som nu var nået ud på parkeringspladsen. Vagten indhentede tyven, som blev tilbageholdt. Han var usamarbejdsvillig og blev derfor ilagt håndjern og politiet tilkaldt.

Patruljen sigtede den 29-årige mand for butikstyveriet og tog ham med på stationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han fik afgjort sin sag med en straksbøde, som han betalte før han blev løsladt igen. Butikken fik parfumerne tilbage, og havde derfor intet erstatningskrav.

Spirituskørsel – Tune Center, Tune – Greve

kl. 14.30 blev en 58-årige kvinde sigtet og anholdt for spirituskørsel, da hun blev stoppet i bil på parkeringspladsen ved Tune Center. En alkometertest viste over det tilladte, så hun blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter kvinden vil høre mere i sin sag.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Havnevej, Havnsø – Kalundborg

kl. 14.30 blev en 56-årig mand fra Føllenslev sigtet for at køre uden kørekort – igen. Han havde inden for de seneste tre år kørt gentagne gange, selvom han ikke havde generhvervet sit kørerkort efter en tidligere frakendelse. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 56-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Solouheld med påvirket bilist – Karlslunde Centervej, Karlslunde, Greve

Kl. 22.26 fik politiet anmeldelse fra en borger om, at en muligt spirituspåvirket mand var kørt galt i et solouheld på Karlslunde Centervej. Bilisten var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen flød med tomme øldåser, og den årvågne anmelder blev på stedet og holdt øje med bilisten indtil patruljen kom frem.

Politi og ambulance ankom til stedet, hvor bilen holdt i grøften. Bilisten, en 54-årig mand fra Ringsted lugtede kraftigt at spiritus, så han blev sigtet og anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Patruljen optog rapport om uheldet, og den 54-årige kan nu forvente at høre mere i sagen når svaret på blodprøven kommer.

Gasflasker stjålet fra campingplads – Ravnsbjergvej, Vig –Odsherred

Kl. 23.29 fik politiet en anmeldelse om tyveri af gasflasker fra en campingplads i Vig. Kort forinden var et hegn til campingpladsen klippet op og et gasflaskeskab opbrudt. Fra skabet blev fjernet 22 gasflasker a´11kg. Det lykkedes dog ikke tyven at kommet af sted med gasflaskerne, som blev fundet efterladt på genboens grund. Tyven kan være blevet forstyrret i sit forehavende, eller have placeret flaskerne i depot til senere afhentning.
En patrulje kørte til stedet og optog rapport, og flaskerne kom tilbage til rette ejer. Sagen efterforskes nu af politiet.

Vidner som har set trafik eller personer omkring Ravnsbjergvej i Vig, som kan have interesse for sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Knivloven – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.25 på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. stoppede en patrulje en bil med fire unge mennesker fra lokalområdet rutinemæssigt. I bunden af bilen blev fundet en dolk med en bladlængde på 17 cm, som en 20-årig mand erkendte tilhørte ham. Da den 20-årige ikke havde en anerkendelsesværdigt formål til at besidde kniven, blev han sigtet for at overtræde knivloven. Patruljen visiterede alle i bilen, men der blev ikke fundet yderligere ulovligt. Den ulovlige kniv blev beslaglagt, og den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi