Nyt fra Nykøbing Sj i politiets døgnrapport

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Smedelundsgade, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Ågårdsvej, Bakkendrup, Gørlev Sj.

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Mosede Bygade, Greve

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rishøjvej, Nakke, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vestrebro Torv, Nykøbing Sj.

 

Tyveri fra køretøjer:

Industrivej, Roskilde
Kløvemarksvej, Jyderup
H/F Granly, Roskilde

 

Indbrud i bibliotek – Vesterbro Torv, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 07.29 anmeldte personalet på biblioteket, at nogen havde forøvet et indbrud på stedet i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag. Fire lænestole var blevet stjålet.
En patrulje fra den lokale nærpolitistation foretog efterfølgende en undersøgelse på gerningsstedet, hvor et trådhegn var blevet opbrudt, før tyven derefter havde brudt en terrassedør op for at få adgang til selve biblioteket. Herfra var i alt fire lænestole blevet stjålet.
Senere på dagen fik politiet kontakt med et vidne, som kl. ca. 06.00 onsdag morgen havde set en knallertkører transportere en af de stjålne stole væk på knallerten. Der var tale om en spinkel person iført en mørk jakke, som var kørende på en larmende knallert med et sort skjold. Knallertkøreren var kørt i retning mod Billesvej og derefter i ukendt retning.

Politiet i Nykøbing Sj./Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt ved biblioteket i løbet af natten, eller som har set den pågældende knallertkører medbringende en lænestol under kørslen gennem byen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Stjålne ATV´er fundet af lokalbetjente – Odsherred

For nylig blev stjålet to ATV´er fra Sommerland Sjælland i Højby Sjælland. Første tyveri skete i midten af august og endnu et tyveri i starten af september, hvor to tyve blev fanget på overvågningen på vej væk fra stedet på en ATV. Borgere kom med gode tip i sagen om de stjålne ATV, og i går lykkedes det politiet af finde begge stjålne køretøjer.

Lokalbetjente fra nærpolitistation i Asnæs var i går på en anden opgave ved en uddannelsesinstitution i Fårevejle, da de så en ATV, som kunne være stjålet fra sommerlandet. De slap ikke ATV´en af syne, men fandt frem til en 18-årige mand, som havde kørt på det firhjulede køretøj. ATV´en var blev malet om, men det var den ATV, som blev stjålet fra Sommerland Sjælland i september. Den 18-årige fra Odsherred erkendte, at have byttet sig til den stjålne ATV, og han blev sigtet for hæleri.

Politiet fik desuden opsnuset, at den anden ATV blev opbevaret på en adresse i Højby. En patrulje fra nærstationen i Nykøbing Sj. fandt her den anden stjålne ATV hos en 34-årig mand fra Odsherred. Han nægtede at have kendskab til, at ATV´en var stjålet, da han byttede sig til den. Han blev sigtet for tyveriet, men politiet undersøger nu sagen om hæleri nærmere. Begge ATV blev leveret tilbage til forlystelsesparken. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

 

Urolig mand i toget – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 09.40 bad DSB om assistance fra politiet til at håndtere en mand, der var meget urolig i et tog, der fra København var på vej til Roskilde.
På Roskilde station fik politiet kontakt til en 26-årig mand fra København, som nu var faldet til ro, uden at nogen var blevet fysisk forulempet. Han var i selskab med en ledsager, idet den 26-årige faktisk var på vej til Retten i Roskilde. Politiet forsøgte at berolige ham, og politiet ydede den service at køre både den 26-årige og ledsageren til retten, så et retsmøde måske kunne gennemføres som planlagt trods nogle minutters forsinkelse i ankomsten til retten.

 

Færdselsuheld – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 10.01 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist var impliceret.
Det viste sig, at en 24-årig kvinde fra Holbæk var kørt på cykel ad Strandmøllevej mod vest ved Maglevej, da hun påkørte bagenden af en parkeret personbil. Bagruden i bilen blev knust, og cyklisten pådrog sig læsioner i ansigtet, så hun blev af ambulancen kørt på skadestuen til fornøden behandling.
Politiet har optaget rapport om uheldet, da cyklisten kom til skade.

 

Narkobilist ville undgå straf mv. – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 10.52 bemærkede en patrulje en bilist køre fra Københavnsvej og videre ad Hedeboparken i sydlig retning, medens føreren af personbilen anvendte en mobiltelefon håndholdt og i øvrigt betjente den under kørslen.

Politiet standsede personbilen, som en mand var fører af. Han oplyste sin identitet og blev indledningsvist sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, hvorfor politiet stillede føreren nogle kontrolspørgsmål for at få bekræftet pågældendes identitet.Da føreren flere gange ikke kunne svare korrekt på de stillede kontrolspørgsmål, måtte han til sidst erkende, at han havde oplyst et familiemedlems navn mv. i et forsøg på selv at slippe for forskellige sigtelser.

 

Politiet foretog nu en anholdelse af føreren, hvis identitet blev endeligt fastlagt som en 30-årig mand fra Roskilde. Han var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen. Endvidere kunne han mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen.

 

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 30-årige afhørt til sagerne om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om, at en uskyldig bliver undergivet strafferetlig forfølgning samt overtrædelserne af færdselsloven. Herefter blev han løsladt og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

 

Grundlovsforhør – Overtrædelser af hjemrejselovgivningen – Greve

Kl. 11.06 fik politiet på en spiserestaurant i Greve kontakt til to mænd, der var i færd med at gøre rent på stedet. Den ene var den legale rengøringsmedarbejder, mens den anden oplyste blot at være en spontan hjælper.

 

Politiet fik hjælperens identitet fastlagt som en 39-årig mand fra Uganda, som ikke måtte være det pågældende sted ifølge en afgørelse fra Hjemrejsestyrelsen efter en dom for dokumentfalsk i efteråret 2021.

Hjemrejsestyrelsen havde i anledning af dommen bestemt, at den 39-årige skulle opholde sig på et bestemt opholdssted, indtil han kunne udvises af Danmark i anledning af den tidligere dom.

Den 39-årige havde i den mellemliggende tid efter afsoningen af sin idømte straf overtrådt Hjemrejsestyrelsens opholds-, underretnings- og meldepligt adskillige gange i 2022, hvilket han blev sigtet for.

 

Politiet anholdt den 39-årige, idet anklagemyndigheden på grund af de gentagne overtrædelser af Hjemrejsestyrelsen pålagte pligter vil kræve ham varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Knivloven – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 13.30 en af politiets nærbetjente på tryghedsskabende fodpatrulje i området ved Holbæk station. Herunder bemærkede politiet en mand gå væk, da han fik øje på politiet. Manden blev dog indhentet og identificeret som en 47-årig mand fra Svinninge, der fremstod lettere påvirket.
Politiet fandt ham i besiddelse af en foldekniv, som han ikke kunne give nogen oplysninger om et anerkendelsesværdigt formål som årsag til, at han medbragte kniven. Den 47-årige fik derfor beslaglagt kniven i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Færdselsuheld – Ringvejen, Køge

Kl. 15.24 fik politiet en melding om, at en bilist var forulykket og havde påkørt et hegn midt på Ringvejen i Køge.
Det viste sig, at en 69-årig mand fra Hårlev af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen, da han kørte ad Ringvejen i nordlig retning. Han kørte op på midterrabatten og ødelagde ca. 25 meter hegn og et vejskilt, inden han fik bilen standset.
Politiet kontrollerede den 69-årige med hensyn til eventuel påvirkning af alkohol eller andet, men han var ikke påvirket af noget andet end uheldssituationen.

 

Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til at foretage opsamling af benzin og olie, som var løbet ud fra bilen, og et bugseringskøretøj sørgede for borttransport af bilen.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 16.17 ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en cyklist og en personbil var impliceret.
En 14-årig dreng fra Kalundborg var kommet lettere til skade og blev i ambulancen bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for sine skader som følge af sammenstødet med bilisten.

Det viste sig, at den 14-årige var kørt på cykel ad en sti ved et grønt områdt lige nord for Asser Rigsvej og havde til hensigt at krydse Lerchenfeldvej i østlig retning for at køre ad en mindre vej ind til en parkeringsplads ved Klosterskoven.
Under passage af Lerchenfeldvej blev han påkørt på sin højre side af en personbil, som en 38-årig kvinde fra Kalundborg førte i nordlig retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved cyklistens passage af vejen.

Færdselsuheld – Vordingborgvej / Skelstien, Køge

Kl. 16.47 var to bilister stødt sammen på Vordingborgvej ud for Skelstien, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.
En 43-årig mand var i sin personbil standset efter kørsel ad Vordingborgvej i nordlig retning, da han afventede fri passager for modkørende, før han ville svinge til venstre ad Skelstien.

Samtidig kørte en 47-årig mand fra Rumænien med lav hastighed i samme retning, men havde overset den 43-åriges bil, der holdt stille. Han påkørte derfor bilen, men ingen af parterne kom til skade ved uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Grundlovsforhør – Bedrageri - Over Bølgen, Greve

Kl. 17.07 kontaktede personalet fra en hvidevareforretning politiet, fordi forretningen igen havde fået besøg af en mand, der forleden havde fået nogle varer udleveret mod forevisning af kvitteringer for bankoverførsler. Kvitteringerne fra forleden viste sig imidlertid at være falske, og nu befandt den mandlige kunde sig igen i forretningen og ville have flere varer udleveret ved samme fremgangsmåde.

Politiet fik i hvidevareforretningen kontakt til en 32-årig mand fra Sydsjælland, som straks blev anholdt som mistænkt for bedrageri mod forretningen. Han havde to dage tidligere fået hvidevarer udleveret ved fremvisning af falske kvitteringer for bankoverførsler og forsøgte nu igen at få flere varer udleveret på samme fremgangsmåde. Personalet havde genkendte manden, da han nu for anden gang kom i samme anledning.

 

Den 32-årige blev sigtet for bedrageri over for forretningen til et samlet beløb på ca. 34.000 kr. og forblev i politiets varetægt efter afhøring til sagerne. Det viste sig nemlig, at manden tidligere var straffet med fængsel for tilsvarende kriminalitet og begik disse nye forhold i prøvetiden efter løsladelsen fra afsoningen af den idømte frihedsstraf.

 

Anklagemyndigheden vil torsdag fremstille manden i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling, så politiet kan fortsætte efterforskningen og få klarlagt, om den 32-årige kan mistænkes for yderligere forhold af samme karakter andre steder.

Færdselsuheld – Ringvejen / Ved Stadion, Køge

Kl. 18.00 var uopmærksomhed formentlig årsag til et sammenstød mellem tre bilister på Ringvejen ved Ved Stadion.
En 24-årig mand fra Hårlev opdagede for sent, at de forankørende bilister syd for krydset ved Ved Stadion pludselig var standset, så han påkørte bagenden af den forankørende bilist. Denne bilist blev som følge heraf skubbet frem i en tredje bilist, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødene. Ambulancepersonale tilså en af parterne, men ingen blev bragt til skadestuen.
Kl. ca. 18.30 var der ryddet op på uheldsstedet, og politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Frederiksberg, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.30 måtte den mandlige beboer på en privat adresse tilkalde brandvæsnet, fordi der var udbrudt brand i brændeskuret på stedet.
Brandvæsnet forsøgte at begrænse skaderne på brændeskuret, som udbrændte, efter den mandlige beboer havde anvendt en ukrudtsbrænder flere steder på grunden.

 

Politiet sigtede en 45-årig mand fra Svebølle for uforsigtighed i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen, hvorfor han nu kan forvente at få en bøde som afgørelse på sagen om overtrædelse af brandlovgivningen.

Spirituskørsel mv. – Havnevej, Holbæk

Kl. 23.50 bemærkede en patrulje, at en bilist kørte frem mod rødt lys i krydset mellem Havnevej og Kanalstræde. Der var tale om en personbil med en 54-årig mand fra Holbæk, der blev skønnet så påvirket af alkohol, at han både blev sigtet for spirituskørsel og kørsel frem mod rødt lys i krydset.

 

Den 54-årige ønskede ikke at deltage i en alkometertest, men fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk