Nyt fra Nykøbing Sj i politiets døgnrapport

Profilbillede

Nykøbing Sj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Sofievej, Tølløse
Urhøjvej, Bjerge, Store-Fuglede
Køgevej, Ringsted
Kildebrøndevej, Greve
Åsager, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Præstemarksvej, Kirke-Hyllinge
Oddenvej, Sonnerup, Nykøbing Sj.
Gærdestien, Tune (forsøg)
Holbækvej, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Svellebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Birketoften, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Havnevej, Greve

Tyveri fra køretøjer:

Sankt Agnes Vej, Roskilde
Dalhuset, Greve
Rørmosen, Roskilde


Færdselsuheld – Langelandsvej, Køge

Kl. 08.08 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Langelandsvej, hvor en personbil frontalt var kørt ind i et træ.

Ambulancepersonalet var ved politiets ankomst i færd med at tilse en 35-årig mand fra Store-Heddinge, som efterfølgende blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuelle skader.

Der var ingen andre trafikanter involveret i ulykken, der var sket, efter at den 35-årige var kørt i en lånt personbil ad Langelandsvej mod øst. I en venstrekurve var han af ukendt årsag fortsat ligeud, så han frontalt var kørt ind i et vejtræ i højre side af sin færdselsretning.

Den 35-årige var sluppet fra uheldet med diverse knubs, og politiet har i forbindelse med rapportoptagelsen indledningsvist sigtet ham for kørsel uden førerret i den lånte bil. Omstændighederne omkring hans rådighed over bilen undersøges nærmere for at kunne afgøre, hvorvidt bilejeren kan mistænkes for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Indbrudstyv sigtet – Indbrud i landejendom – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 08.44 anmeldte ejeren af et hus under renovering på Holbækvej, Kalundborg, at der var forøvet indbrud på stedet i løbet af weekenden fra fredag aften til mandag morgen.

Politiet kunne ved undersøgelse af stedet konstatere, at en rude var blevet pillet ud for at skaffe sig adgang til huset, hvorfra diverse værktøj var blevet stjålet.

Ejeren havde også videoovervågning på stedet, og her kunne politiet se tydelige fotos af indbrudstyven, som politiet genkendte som en 49-årig mand fra Kalundborg.

Den 49-årige blev efter identifikationen opsøgt og anholdt i forbindelse med en sigtelse for indbrud i huset på Holbækvej. Ved ransagning af hans bolig fandt politiet nogle få effekter, som formodes at stamme fra indbruddet på Holbækvej.

Politiet løslod manden efter afhøring til indbrudssagen, der efterforskes yderligere, og som han dog vil høre nærmere om, når den strafferetligt skal afgøres.

Hashklump fundet ved shelter ved børnehave – Gymnasievej, Køge

Kl. 12.58 anmeldte personalet i en børnehave, at man ved et overdækket shelter havde fundet en pose med formentlig en lille klump hash efterladt. Posen med indhold var blevet efterladt i løbet af weekenden fra fredag aften til mandag formiddag, hvor personalet havde fundet den.

Politiet fik overdraget posen, der viste sig at indeholde to gram hash, som politiet har taget med som hittegods og for at undersøge muligheden for at finde frem til ejeren.

Færdselsuheld – Skovvejen, Regstrup - Holbæk

Kl. 15.50 fik politiet anmeldelser om en bilist, der var forulykket på Skovvejen ved Regstrup i det østgående spor.

Det viste sig, at en 23-årig mand fra København under kørsel i en personbil i østlig retning og af ukendte årsager havde ramt et vejskilt under kørslen. Han var dog fortsat lidt længere frem til en parkeringslomme, inden han standsede.

Den 23-årige var sluppet uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Elverdamsvej / Bygaden / Nørre Hyllingevej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.08 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved et sammenstød mellem to bilister i krydset Elverdamsvej-Bygaden-Nørre Hyllingevej nærmere.

Ingen af parterne var kommet til skade, men de to implicerede køretøjer havde begge fået materielle skader som følge af sammenstødet.

En 25-årig mand fra Skibby var kørt i en varebil ad Bygaden i nordvestlig retning i den hensigt at krydse Elverdamsvej for at fortsætte videre ad Nørre Hyllingevej.

Under passage af Elverdamsvej blev han påkørt på sin højre side af en 39-årig mand fra Holbæk, der trods opbremsning med sin personbil ikke kunne undgå et sammenstød med modparten.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt for den 25-åriges vedkommende.

Håndværkertilbud afslået – Vænget, Benløse, Ringsted

Kl. 16.19 kontaktede en 44-årig lokal mand fra Ringsted politiet, fordi han netop havde afslået et uopfordret håndværkertilbud fra to udenlandske mænd.

De to mænd havde henvendt og tilbudt deres arbejdskraft, hvilket anmelderen ikke var interesseret i. Mændene var efterfølgende kørt fra stedet i en hvid varebil med engelske nummerplader i retning mod Holbækvej.

Anmelderen havde erfaret, at de to mænd tilsyneladende havde tilbudt deres arbejde flere andre steder, men uden succes.

Politiet fandt ikke den pågældende varebil og vil i øvrigt også råde bygningsejere til at være særdels skeptiske ved sådanne uopfordrede henvendelser om håndværksarbejde. Erfaringerne ved indgåelse af en aftale er ifølge tidligere henvendelser til politiet, at der ofte bliver strid om arbejdets kvalitet eller prisen for det udførte arbejde.

 

Tricktyv på restaurant – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 18.14 anmelde en 50-årig kvinde fra Asnæs, at hun ca. 15 minutter tidligere havde fået stjålet sin mobiltelefon af en fremmed mand, der havde bedt om penge til mad.

Anmelderen havde under opholdet lagt sin mobiltelefon på et bord, da manden henvendte sig og samtidig lagde et stykke papir på bordet hen over mobiltelefonen. Efter afslag på penge til mad forlod han stedet med både papir og anmelderens telefon, som han stjal med dette trick til at aflede anmelderens opmærksomhed.

Den mistænkte blev beskrevet som en mand, 30-35 år, mellemøstlig af udseende, 170-175 cm høj, sort kort hår og iført en sort kasket samt en sweater med bogstaverne ”DG”.

Politiet har optaget rapport om tyveriet og forsøger nu bl.a. via videoovervågningen i restauranten at få identificeret den mistænkte.

 

Brandundersøgelse – Baunehøjvænge, Lyndby, Kirke-Hyllinge - Lejre

Kl. 18.55 var der udbrudt brand i en skraldespand ved et skur, så brandvæsnet rykkede ud til stedet.

Branden i faktisk tre mindre skraldespande ved et skur blev hurtigt slukket, men den ene side af skuret og dele af dets tag havde dog fået skader som følge af branden.

Politiet har optaget rapport om branden i skraldespandene i et forsøg på at finde frem til årsagen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Brandundersøgelse – Tornegården, Herfølge – Køge

Kl. 21.36 rykkede brandvæsnet ud til Tornegården på en privat adresse, da en 70-årig kvinde slog alarm på grund af røg i køkkenet.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket den mindre brand, der dog nåede at forrette skader på en køkkenvæg bag en ovn.

Beboeren kom ikke til skade som følge af branden, som ifølge politiet formodes at være opstået i de elektriske installationer bag ovnen i køkkenet.

Narkobilist havde også hash derhjemme – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 23.05 blev en 40-årig mand fra Kalundborg standset som fører af en personbil ad Fr. Andersensvej med henblik på en rutinemæssig kontrol af ham og køretøjet.

Politiet kunne med baggrund i både en kraftig lugt og en narkometertest mistænke den 40-årige for at være påvirket af hash under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og efterfølgende anholdt.

I forbindelse med visitationen fandt politiet indikationer på, at han måske kunne være i besiddelse af hash på bopælen. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet godt 100 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i anledning af sigtelsen for narkokørsel, og han kan nu forvente at høre fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Anholdelse – Forsøg på indbrud i villa – Gærdestien, Tune - Greve

Kl. 01.25 fik politiet en henvendelse fra en villaejer om, at overvågningen viste en fremmed mand, der gik rundt og tog i dørhåndtagene på både villaen og i skuret for måske at lave indbrud på stedet.

Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter den fremmede mand, som havde forladt området ved Gærdestien.

Eftersøgning blev iværksat i Tune-området, hvilket resulterede i, at en fremmed mand svarende til signalementet på den person, som villaejeren kunne se på overvågningen, blev truffet på gaden i et villakvarter syd for Tune Bygade.

Manden blev anholdt som mistænkt for indbrud og blev efterfølgende identificeret som en 21-årig mand fra Bagsværd, som ikke umiddelbart havde nogen forklaring på sin tilstedeværelse i Tune-området på dette tidspunkt af døgnet.

Politiet undersøgte villaen på Gærdestien for eventuelle spor, men intet tydede på, at der var sket egentlig forsøg på f.eks. opbrydning af døre eller vinduer for at skaffe sig adgang.

Den 21-årige anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil tirsdag formiddag blive afhørt til indbrudsforsøget på Gærdestien. Herefter vil politiet i samarbejde med anklagemyndigheden tage stilling til, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter afhøringen til indbrudssagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
False {
}